Antun Račić poražen u planinama: Ragimov ga završio armbarom 33 sekunde prije kraja!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.06.2015 17:41h Autor:

Račić i Ragimov (Foto M-1)

Ponajbolji hrvatski MMA borac u nižim kategorijiama i FFC prvak, Antun Račić, je u subotu, u dalekoj Ingushetiji doživio šesti poraz u profesionalnoj karijeri. Bolji do njega je bio Azerbajdžanac Tural Ragimov na priredbi M-1 Challenge: Battle in the mountains 4. Iako je Dubrovčanin čitav meč dominirao,  izdržljivi Ragimov ga je uspio iznenaditi samo 33 sekunde prije kraja i prisiliti na predaju "armbarom".

Račić ima za čime žaliti jer je čitav meč bio puno bolji i konkretniji. Jasna je bila namjera višeg Ragimova da na distanci drži svog protivnika, a za to je koristio snažnje udarce nogom u tijelo. Ipak, Antun je u sve tri runde uspijevao u svom naumu, odnosno u rušenju Ragimova na parter. U tom je segmentu suvereno dominirao te je konstatno udarao snažnim GNP udarcima. U drugoj rundi Azerbajdžanac je pokušao polugom na nogu, no sve je završilo sigurno za Dubrovčana.

Treća, a pokazalo se i odlučujuća runda, je krenula nešto bolje za Ragimova koji je par puta dobro pogodio i na nogama. No, opet se pokazalo da je Račić kvalitetniji hrvač te je još jednom preselio meč u parter. Ragimov se uspijeva dići na noge i ovaj put iz jedne naočigled bezopasne situacije on ruši Antuna i završava kao gornji. Iako je Račić pokušavao pobjeći iz neugodne pozicije, Ragimov je stigao do "full mounta" te je na koncu uspio završiti vidno umornijeg hrvatskog borca polugom na ruku. Šteta jer je do kraja meča bilo tek 33 sekunde, a Antun je definitivno dobio prve dvije runde i vjerojatno bi slavio na bodove.

Ovo je bio šesti poraz u karijeri za dubrovačkog borca uz 17 pobjeda. Ovime je i prekinut niz od četiri pobjede koje je skupio u 2013. i 2014. godini.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI