Antun Račić: U borbi za titulu želim poljsku publiku na svojoj strani, dovedite mi stranca!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 19.05.2019 18:58h Autor:

Antun Račić

Antun Račić pobijedio je u vrlo teškoj borbi protiv Pawela Polityla, čime je osigurao borbu za KSW titulu bantam kategorije. Otkrio je kako nije zadovoljan svojim nastupom, objasnio je što je mogao napraviti bolje te je na kraju iznio želju po pitanju protivnika u borbi za naslov prvaka.

Hrvatski borac iz Dubrovnika došao je do svoje četvrte pobjede u jednako toliko KSW nastupa. Nakon što je izgubio prvu rundu, uspio se vratiti u borbu te na kraju uvjeriti dva od tri suca kako je napravio dovoljno za pobjedu. Nijanse su odlučile, no dovoljno da Račić dođe do najvažnije pobjede svoje dosadašnje karijere.

“Vrijeme je za pojas, službeno sam prvi izazivač”, rekao je Antun u razgovoru za MMA Rocks odmah nakon borbe. Onda se okrenuo komentaru svog nastupa, s kojim nije bio zadovoljan:

“Danas nisam bio u svom najboljem izdanju, bio sam teži nego što sam trebao i previše sam se fokusirao na udaračke tehnike umjesto na grappling kao svoje najjače oružje. Imao sam ga u drugoj rundi i nisam završio. Moram još jednom reći, ovaj borac je sad 4-2, ali on je prava zvijer. Ponovno je bio jako težak protivnik i bit će ozbiljna prijetnja svakom bantamašu.”

Kasnije je Račić odradio malo dulji razgovor s reporterkom drugog poljskog portala, InTheCage.pl.

“Pawel je opasan protivnik, ima jako dobro hrvanje i osjećaj kad treba srušiti. Moja taktika danas nije bila dobra i dozvolio sam mu previše prilika. Srećom po mene, bio sam bolji od njega u stand upu i to je presudilo. Nekoliko puta jako sam ga pogodio, ali nije padao. Tip mi je dva puta priuštio tešku borbu. Kao robot je, jednostavno ne može pasti”, otkrio je dojmove o borcu kojeg je sad savladao po drugi put. Oba puta došlo je to podijeljenom sudačkom odlukom. Otkrio je Antun što misli da je ovog puta presudilo:

“Rušio me, ali me nije mogao kontrolirati. Ja sam njega u drugoj rundi kontrolirao nakon rušenja, a onda sam ga i ugrozio. Bilo je jako blizu nokautu, ali je izdržao. Radio je grešku što nije dobro držao gard pa sam ga uspio pogađati. Ne znam kako su suci presudili ovo, ali mislim da su udarci presudili i donijeli mi bodove.”

KSW na svom rosteru nema bantamaše s kojima se Antun nije susreo i svakako će morati dovesti pokoje ime da bi uveli titulu. Tako je Račić upitan ima li neku želju kakvog bi protivnika volio vidjeti s druge strane u borbi za pojas prvaka.

“Uvijek želim najbolje borce koje mi mogu dovesti. No, volim Poljsku i ne bih se više volio boriti protiv Poljaka. Želim ove divne ljude na mojoj strani, želim da cijela dvorana navija za mene. Tako se nadam da će mi organizatori dovesti nekog stranca. Dolazim ovdje već neko vrijeme, borim se u ovoj državi, volim ove ljude i želim da mi cijela dvorana daje podršku i bude ponosna na mene”, otkrio je Antun svoju veliku želju.

Kako je otkrio još prije jučerašnjeg nastupa, borba za titulu trebala bi se održati krajem godine. Tako će Antun imati dovoljno vremena za odmor i kvalitetnu pripremu za koga god mu vodstvo KSW-a odredi kao posljednju prepreku prije ispunjenja njegovog trenutno glavnog cilja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI