Antun Račić pred borbu karijere: Ukoliko ovo pobijedim, iduća borba je za titulu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 16.05.2019 13:33h Autor:

Antun Račić (Instagram)

Antun Račić u subotu će upisati svoj već četvrti nastup u KSW promociji. Nakon pobjede u prva tri, otkriva kako bi mu četvrti trijumf osigurao ono što najviše želi. Radi se o borbi za titulu, koja će ga u tom slučaju čekati krajem godine.

Račiću će ovo biti prvi nastup u 2019. godini, nakon što je prošlu zaključio 1. prosinca, pobjedom nad Sebastianom Przybyszom. U toj borbi se ponovno vidio napredak hrvatskog borca iz Dubrovnika, posebno na taktičkom planu. Veliki dio zasluga za to pripada UFD timu iz Düsseldorfa, čiji je Antun već neko vrijeme član. Tamo se tako pripremio i za subotnju borbu, u kojoj ga čeka opasni Pawel Politylo, s kojim se Antun već susreo prije manje od dvije godine.

“Za ovu borbu sam odradio odličan kamp u UFD gymu u Düsseldorfu, koji je trajao deset tjedana i radio sam na svim segmentima borbe. Ne mogu sad ništa posebno izdvojiti kao nešto na čemu sam posebno radio, ali uvjeren sam da sam napredovao”, otkrio nam je Račić u razgovoru koji smo danas s njim odradili.

Nakon što se većinu karijere pripremao u svom Dubrovniku i matičnom Gladiator timu, Račić je shvatio kako za iskorak u karijeri mora napraviti neke promjene. UFD je bio odličan izbor, kao jedan od najboljih timova u Njemačkoj, ali i tim hrvatskih vlasnika. To je svakako osiguralo lakši novi početak pa se Antun vrlo brzo uklopio. Razlika između ta dva tima je neusporediva.

“Već dvije godine ne pripremam se u Dubrovniku, budući da se tamo nije moguće pripremiti za ovu razinu natjecanja, nemamo uvjete za ozbiljan rad. Što se tiče UFD-a, to su dvorana i ekipa svjetske kvalitete, gdje je svaki dan red, rad i disciplina. Tamo svi napreduju. UFC ima 6-7 trenera, a u Dubrovniku sam bio sam svoj trener. Tako da kod kuće radim na održavanju forme i ponavljanju tehnika, tako se održavam u dobroj formi sve dok ne krenem na nove pripreme u UFD”, ispričao je “Killer”, koji je trenutno unutar niza od četiri pobjede, gdje su tri ostvarene u KSW kavezu.

Račić nastupa u bantam kategoriji, a KSW za istu do sada još nije imao prvaka. Upitali smo Antuna ima li informaciju kad će taj pojas napokon biti uveden i kolike li šanse da se on bori za njega.

“Napokon sam saznao kako je borba za pojas krajem godine. Na meni je da pobijedim ovu borbu i borba za titulu je sigurno moja. U subotu ću dati sve od sebe i nadam se da ćete uživati u mojoj borbi”, najavio je Antun, a onda je još nešto rekao o svom protivniku:

“Očekujem da će on biti maksimalno spreman i motiviran. Ima agresivan stil borbe, dobro hrva i konstantno ide naprijed. Vidjet ćemo u subotu što će pokušati, ali ja sam spreman na sve.”

Za razliku od Antuna, koji je odradio već 31 borbu (22-8-1), Pawel Politylo je tek na početku svoje MMA karijere. Debitirao je u listopadu 2017. godine upravo protiv Račića, a hrvatski borac slavio je tada podijeljenom sudačkom odlukom. Nakon tog nastupa upisao je tri pobjede i izborio je ovaj revanš. Ovog puta uz puno veći ulog što borba za pojas svakako je.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI