Antun Račić: Nikada nisam bio spremniji, osjećao sam se sjajno i uskoro očekujem borbu za KSW titulu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 17.04.2018 17:28h Autor:

Antun Račić (Instagram)

Vikend iza nas bio je vrlo uspješan za Antuna Račića. Najbolji hrvatski borac nižih kategorija ostvario je više nego vrijednu pobjedu na KSW 43 eventu, pobjedu koja bi mu mogla otvoriti i put prema tituli poljske promocije.

Račić je savladao iskusnog poljskog borca Kamila Selwu, što mu je bio drugi nastup i druga pobjeda u KSW-u. No, izgledao je puno bolje nego u promocijskom debiju, kojeg je krajem prošle godine odradio u Dublinu, što ne bi trebalo čuditi, budući da je ovog puta imao kompletne pripreme. I čini se da ih je odradio i više nego dobro.

“Zadovoljan sam izvedbom na KSW 43 eventu, ali unatoč pobjedi i tome što sam bio bolji nego u nekim prošlim nastupima, vidim da imam još dosta toga za popraviti i na tome namjeravam raditi. Za ovu borbu sam radio kao nikad do sada, tri sam mjeseca živio kao vojnik koncentriran samo na trening i na borbu, ništa me drugo nije zanimalo. Živio sam za pobjedu i to mi je bila motivacija. Svaki dan sam u UFD-u odrađivao dva do tri treninga s vrhunskim borcima i trenerima, to mi se svakako isplatilo. Za prošlu borbu nisam bio niti približno spreman kao za ovu i to se apsolutno primijetilo”, rekao je Antun o svom samom nastupu, a onda nešto i o tome kako je odradio borbu. Naime, krenuo je malo sporije, da bi prema kraju sve više podizao tempo. Pobjeda je na kraju bila neupitna, odnosno suci su mu dodijelili sve tri runde:

“Krenuo sam oprezno jer sam htio osjetiti distancu pa sam uspješno branio njegove kickove i koljena, a odgovarao kontrama. Primijetio sam da udaram jače od njega i da on to osjeti. Zbog toga nije agresivnije išao naprijed tražiti izmjene. Taktika je bila upravo takva kako sam odradio borbu. Cilj je bio držati stvari pod kontrolom te s puno kretanja stvoriti prostor za rušenja. Napadao sam bez srljanja.”

Antun je u najavi borbe govorio o tome kako svoju priliku vidi u parteru te da će biti cilj što prije borbu odvesti na pod. Na kraju je u kavezu to izgledalo tako da je Antun bez problema radio na nogama.

“Gledao sam njegove prijašnje borbe i vidio sam da je dobar gore, da je brz i da dobro udara kickove. Odlično povezuje ruke i noge, no na kraju u borbi nisam imao problema s tim. Imao sam odgovor na sve njegove pokušaje jer sam to vježbao na treninzima i dobro se pripremio. Zato on nije imao odgovore na moja rušenja i kontrolu na podu. Smatram da sam svaki segment borbe podigao na veću razinu, no svakako da na svemu imam još itekako raditi”, objasnio je pristup borbi, a onda i način na kako je došao do vrijednog trijumfa:

“Osjetio sam da sam fizički jači i brži borac te da imam dobar tajming za rušenja. Znao sam da ću ga srušiti kada odlučim krenuti na to i jednostavno sam uživao u borbi bez potrebe za previše rizika, budući da sam protiv sebe imao jako dobrog i iskusnog borca.”

Ono što je posebno impresioniralo je Antunova fizička sprema. Nikad u karijeri nije izgledao bolje i snažnije, što je samo dokaz toga kako je odlazak u Njemačku bio pravi potez, no sigurno je puno toga naučio i u drugim kampovima gdje je posljednjih godina trenirao.

“Sigurno nisam nikada bio spremniji nego za ovu borbu, ali isto tako nikad nisam sve odradio ovako profesionalno. Krenuvši od prehrane pa sve do jakih treninga i nenormalno puno sparinga s odličnim borcima u UFD-u, kao i u Kops Gymu u Amsterdamu. Sva ta tri mjeseca dovela su do odlične forme i već sada sam bio spreman na pet rundi”, otkrio je dubrovački borac, čiji je profesionalni skor sada na 21 pobjedi i osam poraza, gdje je 13 pobjeda došlo prekidom (sve prisiljavanjem na predaju). Svakako ostaje KSW borac i idući cilj mu je napasti titulu. Promocija još uvijek nema uveden pojas bantam kategorije, no govori se kako će to u bližoj budućnosti sigurno postati slučaj. Antun bi mogao biti jedan od dva borca koji će se za nju boriti.

“Nadam se da ću uskoro dobiti tu priliku, imam tri pobjede u nizu od čega su dvije u KSW promociji, tako da očekujem da bi borba za naslov mogla doći jako brzo. Već se priča o tome, ali javiti ću sve na vrijeme. Na meni je da nastavim ovako, čak još i jače, a onda mislim da ću postati KSW prvak”, još je na kraju dodao 27-godišnjak koji sada ulazi u najbolje godine svoje karijere i pred njim se staza s potencijalom za veliki uspjeh. Posebno ako nastavi raditi i napredovati kao što je to slučaj posljednjih godina.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI