Anto Širić – mladi hrvatski "Badr Hari"

Vijesti iz regije 28.05.2014 12:22h Autor:

Anto Širić i trener Mario Valentić

Portal Zagrebancija.hr je svojim čitateljima predstavio prvaka Europe i jednog od najprerspektivnijih mladih svjetskih kick boksača – Antu Širića.  Zbog svog izgleda i sličnosti u građi, već je sada poznat kao "mladi Badr Hari". Mi prenosimo čitav tekst!

"Počelo je čisto iz dosade. Čisto rekreativno, ništa ozbiljno. S vremenom sam se zaljubio u sport i sada već mogu reći da mi je ovo način života i ne mogu bez toga. Od samoga početka su mi govorili da sam mlad, mršav, visok, da se još puno može u mene ulagati, tako da sam već navikao da postoje neka realna očekivanja od mene"rekao je Ante.

Kako je počela ovaj sada već suživot s teretanom i kavezom u kojima provodi najviše slobodnoga vremena, ispričao nam je Antin trener, Mario Valentić, ali ne onaj na kojega mislite. Ovaj Mario imao je ulogu u prepoznavanju ovoga mladoga talenta.

– Prije tri godine, Ante je bio u jednom drugom klubu, ali meni je sugerirao kako bi volio trenirati tajlandski boks, rekao sam mu da dođe i vidi. Odmah poslije prvoga treninga vidio sam da je prirodni talent, sve ostalo je povijest – našalio se, ali i rekao realno Antin trener, nekadašnji borac, Mario Valentić.

Ono s čime se danas bore mnogi mladi sportaši jest organizacija vremena. Škola, treninzi, društveni život. Kako to uspijeva ovome borcu i postoji li djevojka u njegovu životu koja se žali na njegovu preokupaciju ovim sportom?

– Dosta je teško, i sama škola je teška, idem u 'Ruđera Boškovića', ovom prilikom pozdravljam sve profesore i kolege jer mi stvarno svi izlaze u susret – rekao je Ante i dodao na naše pomalo provokatorsko pitanje o djevojci kako ju još uvijek nema.

Tek je krenuo u sportski svijet, a već se može reći da je dobro startao. Zasada već ima dobra sjećanja, obzirom da je s turnira na kojima je sudjelovao izlazio kao pobjednik.

Držimo te za riječ Ante i ostani ono što najbolje znaš – borac. Kako za vlastita uvjerenja, tako i u kavezu kada je jedino što trebaš, oboriti protivnika.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI