Ante Delija pred PFL debi: “Imao sam osjećaj da će Edwards otkazati borbu”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.06.2019 10:16h Autor:

Ante Delija

Ante Delija večeras će otvoriti svoj nastup na PFL turniru druge sezone te promocije. Protivnik mu je Carl Seumanutafa, zamjenski borac koji je u turnir ušao tek prije tjedan dana. No, Delija kaže da ga to ne zabrinjava i otkriva kako se pripremao za takvu situaciju.

Nakon što se u svibnju prošle godine napokon vratio i pobijedio Ricarda Prasela na Rizinovom eventu, očekivalo se kako će Ante Delija odmah krenuti s češćim nastupima. Ipak, nije bilo pravih prilika da bi se sad ukazala ona koja bi mu do kraja godine mogla donijeti čak pet borbi. Ante će danas debitirati u PFL-u, borbom prvom kruga teškaškog turnira protiv Carla Seumanutafe.

Njegov prvi ispit iskusan je borac, a možemo ga opisati kao klasičnog teškaša iz Samoe. To podrazumijeva izuzetno krupnog borca koji udara “kao maljem”, velike otpornosti na primanje udaraca, ali srećom po njihove protivnike, podosta sporog i tromog. Zapravo, Deliji bi najveći problem moglo biti to što mu je Seumanutafa protivnik postao tek prije tjedan dana. Ante osobno u tome ne vidi problem.

“Pratio me neki osjećaj da će Ben otkazati borbu i na kraju sam bio u pravu”, rekao nam je Ante nakon vaganja, dodavši: “Promjena protivnika nije dovela do prevelike promjene moje taktike. Puno toga ostati će jednako kao što je trebalo biti za borbu protiv Edwardsa.”

Za Antu je pozitivno to što mu je svakako ostao protivnik koji će preferirati borbu na nogama. Ipak, umjesto tehničara dobio je borca koji će pokušati što ranije ući u brawl. Ante tako što može izbjeći brzinom, što bi svakako trebala biti njegova prednost. Na vaganju je imao 108 kilograma, deset manje od svog protivnika.

“Očekivao sam da ću na kraju biti težak upravo toliko koliko je vaga pokazala. Ne zamaram se time, važno je da se ja osjećam dobro. Pripremama za borbu sam apsolutno zadovoljan i spreman sam u svakom smislu tog izraza. Što god se dogodi u borbi, bit ću spreman na to”, najavio nam je “Walking Trouble”, kojeg kladionice drže favoritom ove borbe.

Još je Ante dodao kako je ugodno iznenađen onim što je do sada vidio od PFL-a. Radi se o promociji koja raste i čiji su turnirski način fanovi jako dobro prihvatili. Na Anti je sada da odradi borbu što bolje i izbjegne ozljede, jer idući nastup bi trebao uslijediti već za dva mjeseca. “Playoff” bi nakon toga bio krajem listopada, dok su finala predviđena za posljednji dan godine u Madison Square Gardenu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI