Ante Delija o pobjedi u Rizinu, impresivnoj kondicijskoj spremi, budućnosti i Mirku Filipoviću!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 13.05.2018 22:33h Autor:

Ante Delija

Ante Delija otkrio nam je dojmove s povratničke borbe u Japanu, od samih priprema pa do impresivne predstave, a nešto je rekao i svojoj budućnosti. Naravno, tu je i nezaobilazna tema Mirka Filipovića.

Dvije i pol teške godine su iza Ante Delije. Bilo je to razdoblje koje je trebalo kvalitetno pregurati s fizičke, ali i sa psihičke strane, nakon loma noge koji je pauzirao njegovu karijeru u trenucima kada je ona trebala otići na viši nivo. I u povratku nije imao lakog protivnika, Ricardo Prasel bio je neporaženi brazilski majstor partera, ali Ante je izgledao kao da nikakva pauza niti ozljeda nije postojala. Zapravo, odradio je najimpresivniji nastup u karijeri. Sad kada je sve prošlo, rekao je nešto o proteklom razdoblju, od same ozljede pa do vremena kada se pojavio datum borbe te do samog održavanja iste.

“Niti u jednom trenutku nisam pomislio da bi to mogao biti kraj moje karijere. Jedino o čemu sam razmišljao bio je povratak svakodnevnim treninzima. No, bio sam strpljiv jer sam bio svjestan kakvu ozljedu sam proživio. Prije meča nije bilo problema s psihom, jer sam imao jako dobre sparinge koji su mi izbili sav strah. Kad je došla borba, najvažnije je bilo držati koncentraciju, a onda strah niti bilo kakve druge smetnje ne mogu odvući pažnju. U ring svakako moraš ući pa je suludo trošiti energiju na negativne misli. To što sam se uspio vratiti u ring je svakako moja najveća pobjeda, veća od pobjede u samoj borbi, s kojom sam jako zadovoljan. Cijele pripreme sam tako radio”, rekao je sretni i zadovoljni Delija za naš portal.

Jako se dobro uspio prilagoditi taktici svog protivnika, koji nije dozvolio onakav tijek borbe kakvom se Ante nadao. Znalo se da je Praselova najveća snaga u parteru, no i tamo se Ante pokazao dominantan. To je samo znak koliko se dobro pripremio za apsolutno sve što je Brazilac sposoban ponuditi.

“Kroz sve tri runde mogao sam primijetiti koliko dominiram i shvatio sam da nema opasnosti ukoliko nastavim jednako kako sam krenuo. Htio sam završiti borbu, ali moram biti iskren i reći da mi je na kraju drago što sam odradio sve tri runde jer sam vidio koliko sam spreman i koje su mi granice. Svakako bi bilo atraktivnije da smo se više borili u stand upu, ali protivnik jednostavno to nije dozvoljavao. Pokušavao mi je cijelo vrijeme ulaziti u noge i time je pokvario moj plan borbe na nogama.”

Posebno je impresivna bila njegova snaga i kondicija, a najbolji primjer simbioze te dvije karakteristike je bacanje koje je Ante izveo u posljednjoj minuti borbe. Zasluge za to uputio je nekome drugome:

“Za sve je najzaslužniji Mirko Filipović jer sam trenirao po njegovom programu. Pripreme su bile teške, ali sam znao da ću nakon njih biti spreman, ne za tri nego za šest rundi.”

Nakon borbe je sve palo na emocije, koje Ante nije uspio sakriti. Puno toga je prolazilo kroz glavu i nema sumnje da je to teško i opisati. Osim toga, otkrio je i nešto o tome kada bi mogla uslijediti iduća borba, ali i u tome gdje gleda u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti. Ambicije su tu, a sada je na njemu da na njima gradi svoj put.

“Bio sam jako sretan, ova borba mi je puno značila i sigurno je jedna od najdražih u mojoj karijeri, ako ne i najdraža. S Rizinom još nisam razgovarao, ali očekujem kako ću uskoro dobiti informacije što i kako dalje. Oni će svakako sve najaviti na vrijeme i imati ću dovoljno vremena da se pripremim za iduću borbu. Rizin mi je trenutno svakako najdraži izbor, a u budućnosti se vidim u borbama protiv najboljih boraca svijeta, bilo to u Rizinu, Bellatoru ili UFC-u, meni je svejedno.”

Još je na kraju nešto rekao o Mirku Filipoviću, kojeg za manje od dva tjedna čeka borba protiv Roya Nelsona u Londonu. Ovog puta on neće biti tamo, odmarati će se u svom Dubrovniku, no neće dozvoliti da se previše opustiti, tako da će i odlazak u dvorani ostati dio njegove svakodnevice.

“Ovog puta ne idem s Mirkom, u London ide Ishii. Ali, Mirko je spreman i u odličnoj je formi. Jako je motiviran, bolji je od protivnika u svakom segmentu borbe i siguran sam u njegovu pobjedu.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI