Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Ante Delija dominantnom predstavom došao do prve pobjede u PFL-u | Fight Site

Ante Delija dominantnom predstavom došao do prve pobjede u PFL-u

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 07.06.2019 02:07h Autor:

Delija vs. Seumanutafa

Ante Delija uspješno je startao nastup na PFL turniru teške kategorije. Protiv Carla Seumanutafe bio je dominantan i uvjerljiv, no do pobjede je došao tek sudačkom odlukom. Prema tome, u natjecanje je ušao s tri osvojena boda.

Od samog početka bila je jasna taktika hrvatskog borca. Vjerojatno je na nju utjecao način na koji se pripremio za tehnički sjajnog kickboksača, kao što je prvobitno planirani protivnik Ben Edwards, pa je samo to isto primijenio na snažnog Carla Seumanutafu. Kvalitetno odrađena rušenja i kontrola u  parteru bile su dvije glavne stavke koje je trebalo odraditi i Ante je to napravio besprijekorno.

Već u prvoj rundi Delija je brzo došao do klinča, odakle ekspresno upisuje rušenje i kreće rad u parteru sve do kraja runde. Bilo je tu puno promjena pozicije, Ante je tražio priliku za završiti borbu, no činjenica je kako mu je hendikep predstavljala zabrana korištenja laktova, koja je propisana pravilima promocije. Osim toga, Seumatutafa je borac vrlo čvrste brade i sve je uspješno izdržao.

Nije se puno toga promijenilo niti u drugoj rundi. Ante brzo ulazi u klinč, no iz njega nije rušio i borci su uskoro razdvojeni. Nakon toga odličan “double leg” Delije i protivnika ponovno ima na podu, gdje nanosi štetu udarcima. I dalje to nije bilo dovoljno jako da pobjeda prekidom postane opcija, a slično se nastavilo i u posljednjoj rundi. Ponovno je Delija taj koji sjajno skraćuje distancu i ulazi u klinč, gdje je puno bolji borac. Kontrolu je uspješno držao i niti u jednom trenutku nije bio ugrožen. Tako je borba privedena kraju.

Suci su uvjerljivo presudili u korist hrvatskog borca, 30-27 i dva puta po 30-26. Budući da pobjedu nije ostvario prekidom, Ante je osvojio tri boda. Vodeći se iskustvima prošle sezone, to mu ne osigurava miran ulazak u drugu borbu, nego će u njoj imati imperativ nove pobjede. No, uz ovakvu kvalitetu izvedbe to je i više nego realna situacija, neovisno o protivniku kojeg mu matchmakeri dodijele za borbu 8. kolovoza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI