Ana Zaninović postala europska prvakinja!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 05.05.2014 09:27h Autor:

Ana Zaninović

Hrvatska taekwondo reprezentacija još je jednom na Europskom prvenstvu koje se proteklih dana održavalo u Azerbajdžanu, a najbolja je bila Ana Zaninović koja je osvojila zlatnu medalju.

Bila je to šesta medalja za Hrvatsku na ovom prvenstvu koju je Ana osvojila u kategoriji do 53 kilograma. Ana je s lakoćom došla do polufinala gdje ju je čekala Suvi Mikkonen. Hrvatica je deklasirala Finkinju 14-2, dok je u finalu bila bolja od Ruskinje Jekaterine Kim 10-7 te nakon toga nije skrivala svoje zadovoljstvo ostvarenim rezultatom.

"Ovo mi je prvi naslov europske prvakinje, a sestra Lucija i ja smo postale prve blizanke u povijesti koje su na istom natjecanju postale europske prvakinje. Osim toga ovo je i prvi puta da smo obje na istom velikom natjecanju zlatne pa će slavlje biti kompletno", rekla je Ana, a prenosi Večernji list i brojni drugi mediji.

U sveukupnom poretku Hrvatska je najbolja u Europi ispred Rusije i Francuske, u poretku seniorki smo ekipni prvaci starog kontineta ispred Francuske, Rusije, Velike Britanije, Španjolske. Iva Radoš je proglašena MVP ženskog dijela natjecanja kao najbolja seniorka, a Ana i Lucija Zaninović su dobile posebna priznanja kao prve sestre europske prvakinje na istom natjecanju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI