Američki debi iz snova: Filip Hrgović nokautirao Corbina unutar prve minute i poslao poruku svijetu!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 25.05.2019 22:37h Autor:

Hrgović vs. Corbin

Filip Hrgović na fenomenalan način se predstavio američkoj publici. Hrvatski teškaš nokautirao je Gregorya Corbina već u prvoj rundi, odnosno nakon samo 60 sekundi meča. Desni kroše sjeo je tamo gdje je trebalo i Amerikac nije bio u stanju nastaviti meč. Tako je Filip Hrgović po drugi put u karijeri obranio WBC International titulu prvaka.

Meč koji smo dugo čekali na kraju je trajao točno 60 sekundi. Filip Hrgović potvrdio je kako njegov visoki svjetski ranking nije došao slučajno, a također je potvrdio Eddieju Hearnu kako je donio pravu odluku kad je njega odabrao kao jednog od europskih boksača kojima namjerava pokoriti američko tržište. Hrvatski “El Animal” na najbolji se mogući način predstavio Amerikancima i svijetu, obranio je WBC International titulu na priredbi koju je prenosio trenutno vodeći streaming medij u svijetu boksa, DAZN.

Suprotno najavama i očekivanjima da će krenuti defenzivnije i čekati priliku iz kontre, Filip Hrgović od prve sekunde ovog meča postavio se kao favorit. Čim je sudac dao znak za početak, hrvatski boksač direktom je iskontrolirao kretanje Corbina prema konopcima i odmah ga je doveo u za njega vrlo neugodnu situaciju. Pokušavao se Corbin izvuči i krenuti prema sredini ringa, no Filipovo kretanje bilo je fenomenalno i ovaj u tome nije uspijevao.

Izlazak iz nepovoljne situacije tako je Corbin pokušao pronaći kroz klinč i to mu je zapravo bila pogreška. Približili su se borci jedan drugom, a Corbin u toj situaciji pokušava “ishrvati” tako da Hrgović završi leđima prema konopcima. No, u tom cijelom procesu nije se dovoljno dobro pokrio, ostavio je nezaštićenu bradu i pri izlasku iz klinča dogodilo se to da je kratki desni kroše Hrgovića završio točno na njoj. 122 kilograma teški Corbin našao se na podu, odakle je nakon otprilike pet sekundi pokušao ustati. U tome je uspio, no nije mogao zadržati ravnotežu. Pred kraj brojanja noge su mu ozbiljnije zaplesale i sudac je označio kako je to kraj meča.

Tako je Filip Hrgović u svom američkom debi nastupu došao do svoje najveće, ali i najbrže pobjede u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Nismo uspjeli vidjeti koliko je napredovao kroz novih pet mjeseci rada s Pedrom Diazom, jer za tako nešto jednostavno nije bilo vremena, no uvjerili smo se kako njegove šake itekako mogu biti ubojite kad pogode na pravo mjesto. WBC International titula i dalje je kod njega. Inače, radi se o trećoj najjačoj tituli koju dodjeljuje ta boksačka organizacija, iza svjetskog naslova i WBC Silver titule.

Najvažnije za Filipa Hrgovića je da je ostavio dojam koji svjetska boksačka publika neće tako brzo zaboraviti. Već oko svog idućeg meča mogao bi imati puno veći “hype”, a izbor potencijalnih protivnika i više je nego zanimljiv. Vjeruje se kako je došlo vrijeme za Joea Joycea, Adama Kownackog, Evgenyja Romanova ili nekoga od preostalih talentiranih boksača na putu prema vrtu. Kandidat je svakako i Michael Hunter, boksač koji je u meču prije Filipovog savladao Fabia Maldonada nokautom u drugoj rundi. Što god Eddie Hearn i braća Sauerland odaberu, nema sumnje kako nas sve čeka uzbudljivo boksačko ljeto.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI