Aleksandar strašni! Rakić apsolutno uništio do sada neporaženog Justina Ledeta!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 22.07.2018 18:35h Autor:

Aleksandar Rakić

Aleksandar Rakić odradio je nevjerojatno dobru borbu u svom drugom UFC nastupu, gdje je dominantnom predstavom doslovno uništio do sada neporaženog donedavnog teškaša, Justina Ledeta. Pobjeda je došla sudačkom odlukom nakon tri runde, ali Rakić niti jednog trenutka ove borbe nije bio ugrožen. 

Prva runda ove borbe u potpunosti je pripala Rakiću koji je otvorio agresivno, odnosno u svom stilu, i tako već u prvoj minuti pogađa nekoliko snažnih udaraca. Ledet osjeća da ne može parirati u takvom otvaranju te kreće na rušenje, no i tu Rakić sjajno reagira i na podu zapravo on završava u gornjoj poziciji. Bilo je to nakon dvije minute prve runde, a preostale tri protekle su u Rakićevoj kontroli uz konstantno nanošenje udaraca. Pred kraj runde otvorila mu se dobra pozicija odakle kreće raditi ozbiljnu štetu, no Ledet je izdržao do znaka za odmor.

Drugu rundu Ledet otvara odlučnije te se pokušava potući s Rakićem i oko dvije minute gledamo vrlo zanimljiv otvoreni boksački okršaj, no onda Rakić pogađa ozbiljan udarac koji Ledeta baca na pod i austrijsko-srpski borac je brzo na njemu, gdje ponovno konstatno radi i pogađa, tako ne dozvoljavajući Ledetu da se u bilo kojem trenutku odmori ili pokuša vratiti. Pokušao je Rakić doći do leđa, no Ledet je i to na kraju obranio, ali nije uspio ništa osim izdržati do kraja runde i uputiti se u treću, gdje je uz veliki deficit morao krenuti na sve ili ništa.

No, nije Ledet od otvorenog napada dobio baš ništa. Umjesto toga je nakon dvadeset sekundi još jednom na podu, odakle se ne uspijeva ustati niti napraviti apsolutno ništa. Rakić za to cijelo vrijeme traži poziciju odakle će plasirati što bolje udarce, s ciljem da ovu borbu pokuša završiti prije znaka za kraj iste. Ledet je pokušao nešto napraviti provokacijom, rekavši Rakiću da mu ne dozvoli ustajanje ili će ga nokautirati, no niti to nije imalo efekta. Aleksandar je radio vrlo pametno i taktički savršeno te je došao do nevjerojatno dominantne pobjede nad do sada neporaženim borcem. Naime, Ledet je do sada imao tri UFC borbe kao teškaš te je u svima slavio, a pro skor prije ove borbe bio mu je 9-0-1.

Rakiću reference njegovog protivnika nisu predstavljale apsolutno ništa. On je odradio nevjerojatnu borbu čime je potvrdio svoj potencijal i na UFC matchmakerima je da shvate kako je ovo borac spreman za protivnike iz Top 15 poretka. Teško je naći poluteškaša tako impresivnih fizičkih performansi, ali i taktičke zrelosti kao što je Aleksandar Rakić. Suci su ovu dominaciju višestruko nagradili te je bodovanje izgledalo 30-25, 30-24 i 30-24. To bi reklo da su dva suca sve tri runde bodovali 30-24 u korist Rakića. Teško da je moglo dominantnije! Uostalom, statistika kaže kako je Rakić pogodio 236 udaraca, a Ledet tek 19.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI