Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Aleksandar Rakić se izvukao iz teške situacije i sjajnim udarcem nokautirao Clarka u prvoj rundi | Fight Site

Aleksandar Rakić se izvukao iz teške situacije i sjajnim udarcem nokautirao Clarka u prvoj rundi

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 09.12.2018 00:49h Autor:

Rakić vs. Clarke

Aleksandar Rakić slavio je u svojoj trećoj UFC borbi i to po prvi puta prekidom. On je ulaskom u posljednju minutu prve runde nokautirao Devina Clarka, no daleko od toga kako je do pobjede došao lako. Pokazao je veliku izdržljivost i sabranost u trenucima kada nije sve išlo onako kako je zamislio.

Borba je počela tako da je Clark od prve sekunde napao i odmah pogađa Rakića desnim krošeom te ga izbacuje iz balansa. Rakić kratko pada, ali se odmah ustaje, no Clark dolazi do klinča i neko vrijeme ga drži uz ogradu. Rakić uskoro izlazi iz situacije koja mu nije odgovarala i borba se kreće odvijati na sredini kaveza. Clark i dalje pomalo divlje napada, dok Rakić pokušava pronaći distancu s koje će bolje raditi.

Prošlo je minutu i pol borba kada Rakić još jednom završava na podu, a ovog puta ga tamo odvodi Clarkov udarac lijevim krošeom. Rakić se ponovno odmah ustaje, ali završava u teškoj poziciji. Clark mu je kratko pokušao uhvatiti vrat, ali onda mijenja strategiju i kreće koljenima u glavu. Pogodio je Clark četiri udarca prije nego je Rakić spustio ruke na pod. Ovaj nastavlja s istim udarcima, iako su oni po pravilu ilegalni, zbog ruku na podu, ali sudac prati i ne prekida niti upozorava. Rakić podiže ruke te se čak uspijeva okrenuti i on je taj koji kontrolira situaciju uz rub kaveza.

Ulaskom u posljednje dvije minute borbe, borci su ponovno na sredini kaveza, gdje se čeka koji će prvi napasti. Nakon otprilike pedesetak sekundi, to radi Clark i čini se kako je svojim napadom izbacio Rakića iz balansa. No, upravo u takvoj situaciji austrijsko-srpski borac vuče fantastičan potez. Bio je bočno okrenut u trenutku kada je Clark napao iz koraka, a Rakić ga tada pogađa “backfist” udarcem iza uha i Clark je na podu. Tamo Rakić pogađa još nekoliko udaraca, gdje je sudac čak i predugo pustio akciju, budući da je borac iz Jackson-Winkeljohn tima odmah nakon prvog udarca bio gotov.

Tako je Aleksandar Rakić napokon došao do svoje prve UFC pobjede prekidom i ukupno treće otkako je postao dio promocije. Iako je slavio prekidom, mora se priznati kako su mu prve dvije pobjede bile uvjerljivije, ali danas je pokazao kako se dobro snalazi kada ne ide sve prema njegovim planovima i kako se jako dobro može sabrati kada se nađe u teškoj situaciji, odnosno kada primi nezgodan udarac. Aleksandar Rakić ovom je borbom puno dobio, upisao je pobjedu, pobjedu prekidom, ali je svakako naučio i nekoliko lekcija. To će mu više nego dobro doći u nastavku karijere, gdje će imena protivnika biti sve veća te njihova kvaliteta automatski sve bolja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI