Aleksandar Rakić otkrio planove: “Manuwu završavam u drugoj rundi!”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 31.05.2019 12:17h Autor:

Aleksandar Rakić

Aleksandar Rakić najavio je svoju pobjedu u sutrašnjoj borbi protiv Jimija Manuwe. Napokon je dočekao poznatog protivnika, a na njemu je da sad iskoristi priliku. Vjeruje kako će sve završiti prekidom u drugoj rundi.

Rakić se tijekom medijskog dana družio s novinarima i bio je spreman odgovarati na sva njihova pitanja. Posebno im je zanimljiv bio zbog svojih dosadašnjih rezultata. Odličan razgovor s njim tako je odradila reporterka Youtube kanala “MMA Crazy”, koja ga je odmah upitala o borbi koja mu slijedi i prilici da se iskaže protiv javnosti itekako poznatog imena.

“Tražio sam od UFC-a da mi daju borca iz vrha. Već sam to tražio nakon Hamburga, a onda ponovno nakon posljednje borbe u Torontu. Tvrdio sam im da sam spreman za rangiranog borca i napokon sam ga dobio. Jimi  Manuwa je odličan borac, dugo je u rankingu i pravi je test za mene”, otkrio je Rakić. Reportera je bila upoznata s podatkom kako su Aleksandar i Jimi u jednom navratu trenirali zajedno. Tako je Aleksandar rekao nešto o tome, ali i koliko bi mu to iskustvo moglo pomoći u ovoj borbi:

“Trenirali smo zajedno prije četiri godine kad sam se pripremao za borbu koju sam odradio u Beču. Nekoliko dana smo trenirali u Stockholmu, a on je već tada bio UFC borac pa sam bio jako uzbuđen što radim s njim. Sad smo ovdje, došao sam na taj nivo i sretan sam što se borim protiv njega. Četiri godine je dugo vremena i svakako je napredovao od tada. No, ja sam napredovao puno više nego on. Mislim da sam tri puta bolji borac nego u vrijeme kad smo sparirali. Osim toga, on sigurno ne radi naporno i vrijedno kao ja.”

Oko toga što će Manuwa ponuditi u kavezu ne bi trebalo biti puno tajni. Zna se kako je on borac kome je boks primarna disciplina i da najviše nade polaže u svoje šake. Uostalom, one su već rušile mnoga poznata imena. Rakić se mora potruditi da ne dođe na taj popis nego da borbu odvede tamo gdje njemu odgovara.

“On je tipičan udarač koji će ići na nokaut. Znam da neće ići na neko rušenje ili nešto slično tome. Kretat će se prema naprijed i pokušati me dočekati krošeima, no spreman sam na sve što će ponuditi. Moja pozadina je također kickboxing, no vjerujem kako sam puno raznovrsniji od njega. Svatko ima svoje slabosti i iskoristit ću njegove. Ne namjeravam ga podcijeniti, no činjenica je kako sam u hrvanju i grapplingu bolji od njega. Osim toga, kroz godine je njegova brada oslabila, mislim kako on osjeća svaki udarac. Ne želim reći da ga svaki nokautira, ali svakog osjeti i to će biti moja prednost”, vrlo smiono Aleksandar razmišlja, a za kraj je još dodao prognozu ishoda:

“Kraj borbe vidim kao moju pobjedu prekidom u drugoj rundi. No, glavno je da ja odradim borbu najbolje što mogu, a pobjeda će onda doći.”

Otkazivanjem meča Volkana Oezdemira i Ilira Latifija, Rakić i Manuwa postali su sunaslovna borba sutrašnjeg programa u Stockholmu. No, ukoliko se jednu od uvodnih borbi ne doda na “main card”, termin njihovog ulaska u kavez neće se promijeniti. On bi trebao biti oko 20 sati i 30 minuta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI