Aleksandar Rakić došao do pobjede u svom UFC debi nastupu!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 02.09.2017 19:22h Autor:

Aleksandar Rakić/ Foto: Igor Mićić

Sjajan nastup u UFC debi borbi donio je Aleksandru Rakiću, srpsko-austrijskom poluteškašu, pobjedu za kvalitetnu prezentaciju na velikoj sceni. Rakić je jednoglasnom sudačkom odlukom savladao iskusnog brazilskog borca Francimara Barrosa.

Bez ikakvog suzdržavanja i straha je Rakić ušao u svoju najveću borbu do sada, protiv borca koji u UFC-u do sada jako dobro kotira, a zašto je to tako je Barroso dokazao u prve dvije minute borbe, kada je skračivao distancu te nekoliko puta jako kvalitetno pogodio Rakića. Ipak, nakon nekoliko takvih napada je Rakić počeo osjećati distancu i već tada se vidjelo da Barroso počinje imati problema. S druge strane, Rakić je jako dobro radio prednjim direktom, na kojeg bi vrlo često vezao ulaz u kombinaciju te je nekoliko njih do kraja runde prošlo i poprilično jako pogodilo Brazilca.

Takav način borbe je Barrosa natjerao da u drugoj rundi krene tražiti rušenja. Nakon nekoliko neuspjelih, putem kojim se naprimao udaraca, do jednog je rušenja ipak došao. Na podu je napravio ponešto štete, ali Rakić osjeća priliku za ustajanje, u tome uspijeva te odmah kreće serija udaraca, koja je ozbiljno uzdrmala Barrosa. Bio je Brazilac u problemima, no Rakić se nije usudio previše riskirati te je uvjerljivo priveo rundu kraju.

Treća runda samo je potvrdila sjajan nastup Rakića. Barroso je već bio podosta potrošen, imao je pokušaja, neki su i prošli, no još je više prošlo onih koje je uputio pobjednik ove borbe. Rakiću su na kraju sva tri suca dali po sve tri runde i pobjeda je bila više nego čista. Vjerojatno svima osim Barrosu, koji se smatrao pobjednikom, čak je na kraju borbe sjeo na ogradu kaveza. No, njegov dojam svakako je bio kriv. Sjajan nastup austrijsko-srpskog borca i velika pobjeda!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI