Aleksandar Ilić: U KSW idem poginuti ako treba i dokazati da nisam topovsko meso za Janikowskog!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 13.03.2019 22:15h Autor:

Aleksandar Ilić

Još deset dana ostalo je do KSW 47 borilačkog spektakla, na kojem će svoje mjesto imati popularni srpski borac, Aleksandar Ilić. On odlazi na vrući gostujući teren srebrnom olimpijcu, Damianu Janikowskom. Odlazi tamo bez ikakvog straha, s ciljem pobjede karijere.

Ilić je zbog velike KSW prilike otkazao nastup koji je trebao ovog petka odraditi na Megdanu. Iako je tamo trebao biti glavna borba, organizatori su ga s oduševljenjem pustili da ode slijediti svoj borilački san. Nije tajio kako je KSW upravo to te da nije dugo razmišljao nakon što je došla tako sjajna ponuda. Otkrio je kako je za sve zaslužan njegov menadžer Ivan Dijaković, a rekao je i nešto o tome kakav ima stav prema svom novom poslodavcu.

“KSW je meni osobno najzanimljivija promocija uz UFC. Neću reći najbolja, jer tu su Bellator i ONE, ali KSW ima nešto što ove dvije nemaju, što nema čak niti UFC. To je taj neki fanatizam i vizualni dojam. To je jedino Pride imao. Taj odnos publike i boraca, tko to nije vidio i doživio, ne može to razumjeti”, rekao je Ilić u razgovoru za Triangle.

Svjestan je da tamo odlazi kao autsajder. Protivnik mu je borac kojeg Poljaci namjeravaju graditi kao svoju novu superzvijezdu. Toga je svjestan i Aleksandar koji je spreman pokvariti im planove.

“Damian Janikowski bi trebao biti njihova buduća superzvijezda. KSW pokušava to napraviti od njega, jer je Mamed Khalidov u mirovini, a Michal Materla je pred mirovinom. Tu je Pudzianowski, koji im je ‘megastar’, no on je isto na zalasku karijere. Tri najveće zvijezdu su im ‘u outu’. Tu je još Roberto Soldić, ali on nije Poljak, tako da je Damian Janikowski onaj od koga žele napraviti idućeg Khalidova. On je vanserijski hrvač, čovjek koji je proglašen za najboljeg europskog hrvača u posljednjih deset godina izvan Rusije. Hrvačima je on nešto što je nama UFC prvak jer je čak možda teže uzeti olimpijsku medalju nego postati UFC prvak. Ja znam tko je on i koliko je ime, ali doslovno nemam nikakav pritisak. Ja tamo samo mogu jako puno toga dobiti i ne mogu ništa izgubiti. 95% ljudi govori kako je on zvijer i ne daju mi nikakve šanse. No, ja sam sazrio dovoljno za ovo, to je moralo doći kad-tad i prihvatio sam meč bez da sam trenutka razmišljao. Čeka nas sudar stilova gdje neće biti neke prevelike filozofije. Mislim da ću prvi put u životu uživati u cijelom procesu, od skidanja kilograma, preko vaganja do borbe.”

Samouvjeren je i spreman je pokazati što može. Bit će i više nego zanimljivo popratiti je li KSW pogriješio kad ga je odlučio angažirati. Ilić namjerava postati druga velika KSW zvijezda među borcima izvan Poljske, a najbolji put prema tome je pobjeda protiv njihove velike uzdanice, zapravo poljske superzvijezde.

“Ja tamo idem poginuti ako treba, nikako ne idem kao turist ili kao neko topovsko meso za Janikowskog. On će itekako imati posla sa mnom. Uvjeren sam da ću pobijediti tog tipa. Da ne vjerujem u to, ne bih niti otišao tamo. Želim odraditi ugovor s njima i napraviti nešto veliko. Roberto Soldić je putokaz za sve nas i dokaz da se može uspjeti. Za to je zaslužan naš zajednički menadžer Ivan Dijaković, koji zna povući pravi potez u pravo vrijeme.”

Aleksandar Ilić je u dosadašnjoj MMA karijeri upisao deset pobjeda i dva poraza, no oni su došli još na samom početku njegove karijere. Što je još rekao za Triangle, imate priliku pogledati i poslušati u videu ispod teksta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI