Aleksandar Ilić nakon prozivke od strane Du Plessisa: “Mnoge borce prošlom sam borbom isprovocirao”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 27.05.2019 17:23h Autor:

Aleksandar Ilić

Aleksandar Ilić otvoreno je prozvan od strane bivšeg KSW prvaka velter kategorije, Dricusa Du Plessisa. Ovaj je od njega zatražio borbu na idućoj priredbi poljske promocije, a “Jokeru” se ta ideja itekako sviđa.

Dricus Du Plessis najavio je prelazak u KSW-ovu srednju kategoriju i napad na titulu prvaka. Smatra kako bi to mogao napraviti kroz dvije borbe, a planove za prvu već ima. Prozvao je Aleksandra Ilića na borbu koja bi donijela prvog izazivača. Kao datum je naveo idući KSW event, koji se 14. rujna održava u Londonu.

Nakon te prozivke, kontaktirali smo vrlo popularnog srpskog borca. Upitali smo ga je li bio iznenađen takvog prozivkom, posebno od strane bivšeg prvaka koji je već dokazan u promociji. Unatoč tome što je Ilić savladao veliku poljsku zvijezdu, ipak je on novo ime i očekivalo bi se da on nekoga prozove. Čini se da je pobjeda nad Janikowskim toliko odjeknula da je on dočekao prozivku drugih. Kaže kako zbog svega toga nije bio previše iznenađen.

“Mislim kako je ovo dijelom normalna i očekivana situacija. Janikowski je u Poljskoj velika zvijezda. Čak i nakon poraza od mene, on je konstantno u medijima, na svakom KSW eventu je jedno od zaštitnih lica i uz to je komentator. Moj nokaut digao je prašinu u Poljskoj i širom svijeta, cijeli roster me želi propustiti kroz šake jer sam ih uspio isprovocirati. Dricus očigledno vidi šansu dokazati da treba biti idući izazivač. Tako da, ne vidim drugi razlog osim tog što je on svjestan kako sam počeo dobivati veliku bazu fanova u Poljskoj, kao i simpatije samog vodstva KSW organizacije. Vrlo dobro zna kako bi naš meč dobio svojevrsni hype i bio bi dobro popraćen”, prokomentirao je Ilić spomenutu prozivku od strane borca iz Južnoafričke Republike.

Ukoliko se to ostvari na način kakav je Dricus zatražio, Ilić bi već u trećem meču mogao napasti titulu. Naravno, prije toga bitno je pobijediti Du Plessisa, no ne treba bježati od toga kakva je situacija u KSW-u. Dvije pobjede, posebno ukoliko su nad dokazanim i popularnim borcima, mogu svakoga dovesti korak do vrha. “Jokeru” je najvažnije ostati čvrsto na zemlji i ići borbu po borbu.

“Nisam poletio, idem korak po korak, a ovo je dobar meč. Najvažnije mi je pobijediti u idućoj borbi, a onda ću popričati s menadžerom Ivanom Dijakovićem i posavjetovati se što bi bilo najbolje za mene. Ukoliko bude ponude za napad na pojas, naravno da je ne namjeravam odbiti”, najavio je.

Ako se ovaj okršaj ugovori, borio bi se u Londonu. S druge strane, spominje se kako bi jesen mogla donijeti zajedničku priredbu KSW-a i SBC-a u Srbiji. Tako smo Aleksandra pitali nada li se tom nastupu ili bi ipak London i Wembley Arenu stavio kao prioritet. Naravno, i dalje postoji opcija nastupa na oba, o čemu bi se više moglo znati nakon što se objavi datum eventa u Srbiji.

“Volim biti autsajder i boriti se na gostujućem terenu. Pritisak nikad nije na meni, a imam motiv pokazati kako sam rođen za ovu scenu. KSW 50 je jubilarni event u Londonu i sve oči bit će uperene tamo. Na tom eventu borit će se najbolji od najboljih, a takvu priliku ne odbijam. Čelnici KSW žele me tamo i naravno da ću to prihvatiti. Vidjet ćemo kad će uslijediti event u Srbiji. Ukoliko budem u mogućnosti i ako me publika u mojoj domovini želi ponovno vidjeti, spreman sam se boriti i u razmaku nekoliko tjedana”, objasnio je Ilić zbog čega ne bi ni razmišljao da mu se pruži prilika nastupa na jubilarnom eventu.

Na Aleksandru je da trenira dok ne dođe službena ponuda, a onda se može početi pripremati za borbu karijere. Vjerujemo kako se u KSW-u ništa ne događa slučajno i kako će vodstvo prepoznati priliku za organizaciju ove borbe. A onda će sve biti na Jokeru koji je možda malo i pretjerao sa spomenom gostujućeg terena. Ne bismo se čudili da publika u Londonu značjanim dijelom bude na njegovoj strani. Onu u Poljskoj bi možda imao i u većini.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI