“Albanski ratnik” uoči FFC-a 30: Dolazim samo po ono što je moje!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 12.10.2017 11:09h Autor:

Shkodran Veseli

Još je samo devet dana ostalo do 30. priredbe Final Fight Championshipa, koja se održava u austrijskom Linzu. Vrlo zanimljiv popis borbi u kick boxing dijelu predvodi top “contender” u velter kategoriji – Albanac sa švicarskom putovnicom Shodran Veseli.

“Albanski ratnik” je upravo u posljednjem nastupu za hrvatsku promociju napao pojas prvaka, koji je tada držao Eyevan Danenberg, no ostao je malo prekratak. Uvjeren da ipak može do FFC-ove titule, koja je trenutačno upražnjena, prva prepreka na tom putu mu je opasnki grčki nokauter Dimitris Chiotis.

Ponovo se vraćaš u FFC ring 21. listopada i to u glavnom meču kickboxing dijela večeri. Od tvoje zadnje borbe prošlo je točno godinu dana. Tada si imao priliku napasti inauguralni pojas u velteru. Ipak, te večeri Eyevan Danenberg je bio bolji, no pokazao si da si na najvišem nivou stoga ćeš sada ponovno imati priliku izboriti se za poziciju izazivača u velter kategoriji.

“Tako je, od moje posljednje borbe prošlo je točno godinu dana. Tada sam se u Linzu borio s Danenbergom, ali mišljenja sam, kao i mnogi drugi, da nije trebao pobijediti! Najbolja i najpoštenija odluka bila bi da se išlo u dodatnu rundu, ali nema veze. Odluke poput takvih čine me još snažnijim! Meni je važno da se borim jer je to ono što volim i da ostanem u ringu, pogotovo u FFC-u. Sviđa mi se profesionalnost, suradnici i sve u FFC-u. Tamo se kao borac osjećaš poput zvijezde!”

Kako si proveo vrijeme od posljednje borbe i na čemu si najviše radio?

“Nakon tog meča bio sam poprilično razočaran, ali morao sam nastaviti dalje. Početkom ove godine pet tjedana sam proveo na Tajlandu. U veljači sam se borio protiv Dioga Calada, jednog od trenutno najboljih boraca na svijetu! No nažalost, izgubio sam na bodove. U svibnju sam osvojio svoju četvrtu svjetsku titulu protiv Levana Gurulija, no trenutno me najviše zanima FFC titula!”

Kako komentiraš trenutnu situaciju u FFC kickboxing velter kategoriji? Samo Petje je učinio nešto doista nevjerojatno, uzeo je pojas Danenbergu, da bi se nakon toga odrekao titule i ipak se vratio u laku kategoriju.

“Samo Petje odradio je odličan posao, gledao sam taj meč putem live streama! U početku je bilo planirano da se u ovome meču borim s Ivanom Bilićem. Ali nije mi bitno tko mi je protivnik. Ne želim previše toga obećati, samo želim ono što je moje!”

Ovog puta tvoj protivnik će biti Dimitrios Chiotis. Radi se o vrlo atraktivnom grčkom borcu koji je u FFC-u upisao pobjedu tehničkim nokautom. Što misliš o protivniku i gdje vidiš svoju priliku?

“Smatram da je dobar borac, no i ja sam u svom debiju došao do pobjede nokautom, da bi se isto dogodilo i u drugom nastupu, a ovo će možda biti i moj treći nokaut u FFC-u! Naporno sam trenirao za ovaj meč i radio sparinge s mnogim borcima. Ne bih želio otkrivati svoju strategiju i prednosti, no ono što mogu reći jest da ću dati sve od sebe da dođem do pobjede!”

Kako teku pripreme? Gdje treniraš?

“Pripreme idu odlično! Prije pet godina preselio sam se iz Beča u Zürich gdje mi se pružaju velike mogućnosti i ogromna podrška. Najviše vremena proveo sam u Fight Gymu u Aarau. Kondicijsku i boksačku pripremu radio sam u David Gymu ZH West. Također sam bio i u mnogo drugih klubova u kojima sam odradio stotinu rundi sparinga! Prije dva tjedna proveo sam nekoliko dana u Splitu i doista sam uživao. Znate, za dobru pripremu valja odvojiti i vrijeme za relaksaciju. A i svake subote trenirao sam sa svojim prijateljem, teškaškim prvakom Muharremom Hasanijem.”

Rođen si na Kosovu, živiš u Švicarskoj i trenirao si u Austriji tako da nema sumnje kako ćeš imati veliku podršku u Linzu. Osjećaš li zbog toga određeni pritisak?

“Rođen sam na Kosovu, ali je moja obitelj preselila u Austriju odmah nakon mog rođenja. Prije pet godina preselio sam u Švicarsku jer mi se tamo nudi više mogućnosti kao borcu. No predstavljam Albaniju jer sam Albanac! Ne, ne osjećam pritisak. Štoviše, bit ću posebno sretan što ću vidjeti svoje fanove, prijatelje i obitelj. Ne viđam ih više tako često, no daju mi snagu i motivaciju!”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI