Čak 39 hrvatskih reprezentativaca kreće po medalje u Beograd

Vijesti iz regije 22.10.2015 17:25h Autor:

Predstavnici hrvatske kickboxing reprezentacije

Hrvatska kickboxing reprezentacija nastupat će na WAKO svjetskom prvenstvu koje će se održati od 25. do 31. listopada u Beogradu. Na današnjoj su konferenciji predstavnici saveza i sami borci izjavili kako imaju velika očekivanja jer u borbu za odličja kreću aktualni europski prvaci i svjetski doprvaci Luka Šimić i Helena Jurišić, ali i ostali osvajači medalja sa zadnjih prvenstava.

Na konferenciji su prisustvovali Tomislav Novosel, glavni tajnik Hrvatskog kickboxing saveza, direktor reprezentacije Leonardo Komšić, Luka Šimić i Petar Jaman od boraca, Romeo Deša, dužnosnik u svjetskoj WAKO federaciji, te Zoran Zdelar, predsjednik Odbora za informiranje i marketing Hrvatskog kickboxing saveza. Kasnije se priključio i Siniša Andrijašević, jedan od najboljih hrvatskih K-1 boraca svih vremena.

Prema riječima Romea Deše, ovo je do sada najveće prvenstvo koje će se održati u low kick, K-1 i kick light disciplinama. Ovo je prvi dio Svjetskog prvenstva, a drugi je na rasporedu krajem 11. mjeseca u Dublinu gdje će se održati natjecanje u preostale četiri discipline. Za ove tri discipline u Beogradu prijavilo se 626 sportaša iz 46 zemalja sa svih kontinenata, a najviše boraca dolazi iz Europe. Hrvatska u svim disciplinama ostvaruje vrhunske rezultate, a na ovom se prvenstvu najviše očekuje od Luke Šimića, Helene Jurišić i Tomislava Čikotića.

"Kao glavne konkurente vidim predstavnike iz Rusije, Bjelorusije, a veliku ulogu odigrat će i borci iz Srbije", izjavio je Šimić.

Uz Šimića je od boraca na ovoj konferenciji prisustvovao i 21-godišnji Petar Jaman, aktualni prvak Hrvatski u K-1 disciplini do 81 kilograma.

"Mislim da sam najmlađi senior na ovom prvenstvu, vrhunski sam se spremio te bih uz malo sreće i dobar ždrijeb mogao doći do medalje", poručio je Jaman.

Hrvatsku će na ovom prvenstvu predstavljati 39 natjecatelja koji će svoja znanja i vještine prikazati u dvorani Pionir, a nadamo se i u Beogradskoj areni, u kojoj će se održati sama završnica turnira.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI