Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Ahmedu Vili odbijena žalba na sramotan ishod borbe u Austriji | Fight Site

Ahmedu Vili odbijena žalba na sramotan ishod borbe u Austriji

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 30.08.2018 17:50h Autor:

Ahmed Vila

Ahmed Vila i službeno je ostao bez pobjede koju je po svim pravilima ostvario na Vendetta 15 eventu, održanom u travnju. Njegova žalba nije uvažena te borba protiv Hasana Chamzatova i službeno ostaje “no contest”.

Kao što možete vidjeti u gore podijeljenim linkovima, Vela se borio za pojas promocije Vendetta FC, čiji vlasnik je inače i trener borca protiv kojeg se susreo, odnosno vlasnik dvorane iz koje dolazi. Kako se dotični kao organizator odlučio postaviti ispred suca i komisije, borbu u kojoj je njegov borac poražen, i to dva puta, odlučio je na licu mjesta poništiti. Ahmed je prigovarao, jer je svima bilo jasno kako je došao do čiste pobjede, no nije bilo promjene, a sada je to postalo i službeno.

“Iako nisam ni očekivao da bi se rezultat mogao promijeniti u moju korist, ipak sam se nadao da bih mogao osvojiti još jedan pojas u svojoj karijeri. Budući da je borba proglašena kao “no contest”, ta nada je ugašena. Ne žalim zbog ovog rezultata jer su ljudi koji su imali priliku gledati ovaj meč vidjeli da sam kvalitetniji borac. Okrećem se pravim izazovima koji me čekaju u FFC-ovoj paerolakoj kategoriji, gdje imam dosta posla. Spreman sam se boriti sa bilo kojim protivnikom u toj kategoriji i naravno opet zaslužiti priliku boriti se za pojas!”, prokomentirao je mladi borac podijelivši vijest o tome kako njegova žalba nije uvažena.

Vila bi trebao biti jedna od glavnih regionalnih uzdanica FFC-a na njihovim američkim eventima, a nada se da bi uskoro mogao doći do drugog pokušaja osvajanja pojasa u perolakoj kategoriji. Prvi pokušaj imao je u rujnu 2016. godine, no tada je poražen od Filipa Pejića, što mu je do sada jedini poraz u karijeri. Nedugo prije te borbe se odrekao pojasa FFC prvaka lake kategorije, koji je osvojio kao jedno od najvećih iznenađenja u povijesti najveće regionalne promocije, kada je kao zamjenski borac uskočio protiv Viktora Halmija te je tada prekidom savladao puno iskusnijeg Mađara.

Ahmed inače već gotovo pune tri godine živi u Stockholmu i trenira u jednom od najvećih europskih MMA timova, Allstarsu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI