Ahmed Vila: Znao sam da mogu osvojiti pojas, inače ne bih prihvatio borbu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 19.03.2016 11:03h Autor:

Ahmed Vila

Ahmed Vila novi je FFC prvak lake kategorije i to kao borac koji do prije samo nekoliko dana nije trebao niti nastupiti na ovom eventu. Odmah nakon borbe, iznio je svoje dojmove s najvažnijeg nastupa dosadašnje karijere.

Ovaj 19-godišnjak iz Sarajeva se zapravo pripremao za borbu koju je danas trebao odraditi u Linzu, kad je došla vijest da je FFC prvak Viktor Halmi ostao bez protivnika. Promocija je jako brzo reagirala te iskoristila situaciju i činjenicu da je Vila u treningu, pa su ga odmah angažirali. Ipak, rijetko tko je vjerovao da mladi Sarajlija može pružiti pravi otpor Halmiju. No, Ahmed nije jedan od njih.

“Želio bih se zahvaliti svim mojim prijateljima i klubu. Ja sam bio spreman za ovu borbu jer sam trenirao u Stockholmu s UFC borcima. S njima sam se fenomenalno nosio i to me napunilo samopouzdanjem. Vjerovao sam kako mogu uzeti ovaj pojas, jer inače borbu ne bih niti prihvaćao. Znao sam da sam autsajder, no sve što me naučio moj trener Zrno sam upotrijebio i to je na kraju bilo dovoljno za ovaj uspjeh”, rekao je emotivni Vila držeći svoj pojas prvaka.

U ringu je reagirao izuzetno emotivno, pojavile su se i suze te se vidjelo kako ovom mladom momku pobjeda jako puno znači.

“Plakao sam u ringu jer nisam mogao vjerovati da se ovo dogodilo. Savladale su me emocije jer otkad treniram sam sanjao kako ću postati prvak neke organizacije. Prvi kratkoročni cilj je sada ostvaren, a onaj glavni je postati jednog dana UFC prvak i vjerujem da ću to uspjeti”, prvi je cilj ostvaren, a on je samo poticaj za ostvarivanje daljnjih ambicija.

Zanimljivo je čuti kakva su Ahmedova razmišljanja o nastavku karijere, posebno one u FFC-u, gdje je odjednom postao velika zvijezda, a ova će pobjeda glasno odjeknuti i u njegovoj domovini, koja je poznata po bezgraničnoj podršci svojim sportašima.

“Moj plan u FFC-u je spustiti se u moju prirodnu kategoriju do 66 kilograma te osvojiti taj pojas, no ukoliko mogu braniti ovaj, volio bih i to. Ipak, mislim kako je Ivica Trušček pravi šampion ove organizacije. On je Viktora Halmia nokautirao i ja ga jako volim, jer je legenda i sjajan borac. Bila bi mi čast boriti se protiv njega”, dodao je na kraju Ahmed, pozdravivši svoje roditelje, djevojke te menadžera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI