Ahmed Vila potpisao za Cage Warriors i dogovorio borbu protiv bivšeg UFC borca

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 12.02.2019 20:49h Autor:

Ahmed Vila

Velika prilika je ispred mladog borca iz BiH, Ahmeda Vile. On je potpisao ugovor s jednom od najboljih europskih organizacija, Cage Warriorsima i tamo ga za mjesec dana čeka izuzetno zanimljiv i težak ispit. Borit će se protiv bivšeg UFC borca, Madsa Burnella.

Vila je naporno radio za neku ovakvu priliku i ona sad napokon dolazi. Ovo zapravo nije dio planova kakve nam je iznio kad smo posljednji put razgovarali, no možda mu je ovo i veći ispit nego što je trebao imati. Naime, najavio je kako bi se trebao u Las Vegasu boriti za FFC titulu, no čini se da to trenutno nije u planovima, kao što niti ne znamo u kakvoj je zapravo situaciji FFC u Las Vegasu. Ahmed je tako tražio druge opcije i uskočila mu je jedna fantastična prilika.

22-godišnji Vila stavio je potpis na ugovor s Cage Warriors promocijom te će 9. ožujka nastupiti u Kopenhagenu na njihovoj 103. priredbi. Gledajući na roster boraca te promocije, test teško da mu je mogao biti veći i teži. Ali, istovremeno pobjedom u ovakvoj borbi ima jako puno toga za dobiti.

Ahmed će se boriti protiv dvije godine starijeg Madsa Burnella (10-3). U pitanju je domaći danski borac, koja je tri od svoja posljednja četiri nastupa odradio u UFC-u. Otkaz je dobio iznenađujuće i po mnogima prerano. Naime, nakon poraza u svojoj prvoj UFC borbi, od Michela Prazera koji je trenutno u nizu od osam pobjeda, spustio se u perolaku kategoriju te je savladao Mikea Santiaga. U svibnju prošle godine je tako dočekao najvećeg britanskog talenta, Arnolda Allena. Borca koji je slavio u sve četiri UFC borbe, Mads je dvije runde dominirao, da bi u trećoj napravio kiks koji je doveo do poraza prekidom. Nakon takvog nastupa, otkaz mladom i talentiranom borcu bio je veliko iznenađenje. On je odmah potpisao za Cage Warriors gdje je već ostvario jedan nastup uz pobjedu.

Cage Warriors posljednjih se godina iskazao kao europska promocija iz koje je vjerojatno najlakše doći do UFC-a. To je promocija iz koje je u UFC došao i Conor McGregor. Još neka imena koje je UFC povukao s njihovog rostera su Joseph Duffy, Stevie Ray, Neil Seery, Nathaniel Wood, Brett Johns, Nad Narimani, Chris Fishgold, Jack Marshman, Jack Hermansson, Nicolas Dalby i mnogi drugi. Osvajanja CW naslova automatski predstavlja poziv u elitnu svjetsku promociju, a Vili bi to možda mogla biti čak i sama pobjeda nad Burnellom. Tako da je ovo stvarno velika prilika koju vjerujemo da će Ahmed iskoristiti.

Nešto o više o ovome potpisu, kao i o Ahmedovim planovima, brzo ćemo saznati te ćemo vam to istim putem odmah prenijeti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI