AFC 1: Trušček i Erslan upisali pobjede, Zidar izgubio borbu u kojoj je dominirao

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 18.02.2018 14:43h Autor:

AFC

Na Zlatiboru je jučer održan odličan event, inače prvi event promocije Athletic Fighting Championship, a publika je mogla uživati u osam sjajnih borbi. U onoj glavnoj na programu, slavio je Ivica Trušček, pobjedom prekidom u prvoj rundi protiv Dragutina Miloševića.

Na eventu su nastupila tri hrvatska borca, a osim Truščeka, koji je odradio tehnički sjajan nastup te je završio svog protivnika u prvoj rundi, svakako vrijedi spomenuti Ivana Erslana, koji je ovog puta odlučio prezentirati kontrolu. Iako se pripremao za borca drugačijeg tipa, mladi borac iz zagrebačkog ATT-a je dominantno odradio i ovaj ispit te je upisao pobjedu nad opasnim borcem čiji je dosadašnji skor bio 10-1. Erslan je odlično radio sve tri runde, nije dozvolio da se nađe u opasnosti te je slavio čistom sudačkom odlukom.

Najzanimljivija borba od tri u kojima su nastupili hrvatski borci bila je ona između Ivana Zidara i Borislava Nikolića. Dva mlada bantamaša su ozbiljno ušli u borbu s ciljem da se kvalitetno potuku te od samog početka smo vidjeli nekoliko opakih udaraca. Dobio se dojam da je Nikolić prvi odlučio krenuti na klinč i hrvanje, no Zidar ga tu odlično kontrolira, nekoliko puta ruši, a također i na podu radi jako dobro. Nekoliko se puta izvukao iz situacije kada se našao na leđima te je vrlo lako okretao borbu u svoju korist te ground n’ poundom skupljao bodove.

Ipak, i Nikolić je jako dobro radio, posebno na distanci, kada su njegovi eksplozivni napadi dosta dobro izgleda. Druga runda krenula je izjednačeno, no opet dolazi do hrvanja, gdje Zidar prekrasno radi i ne dozvoljava srpskom borcu da dođe u prednost. Ipak, tijekom jednog pokušaja rušenja, Zidar radi grešku, borci završavaju na podu, a Nikolić mu munjevito uzima leđa te dok se Zidar još nije niti snašao postavlja gušenje i prisiljava borca iz Osijeka na tapkanje. Zidar je tako zbog trenutka nepažnje izgubio borbu u kojoj je sjajno radio i u kojoj je imao priliku ozbiljnom borcu i velikom talentu nanijeti prvi poraz. Ipak, ovakve stvari dolaze iskustvom i ovo je svakako dobra škola za hrvatskog talenta koji živi i trenira u Stockholmu.

Od ostatka programa svakako vrijedi spomenuti pobjedu Nemanje Nikolića nad Markom Matovićem, kao i onu Stefana Zvijera, no više o tome kada dobijemo službene rezultate od organizatora priredbe.

AFC 1 – Neslužbeni rezultati

Joksović def. Cvetković – nokaut, 1. runda
Nemanja Nikolić def. Marko Matović – submission
Ivica Trušček def. Dragutin Milošević – nokaut prva runda
Borislav Nikolić def. Ivan Zidar – gušenje druga runda
Hajrović def. Janićijević – gušenje, prva runda
Stefan Zvijer def. Janković – gušenje, druga runda
Ivan Erslan def. Toni Markulev – sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI