Adriana Vuković pred MMA debi: Cilj je pobijediti iduću borbu, tek onda ću razmišljati dalje

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 05.02.2018 21:51h Autor:

Adriana Vuković

Već dulje vremena slušamo kako je Adriana Vuković jedna od najvećih svjetskih MMA nada, a amaterski rezultati su to svakako potvrđivali. No, sada kreće ono pravo. U svibnju dolazi njena prva profesionalna MMA borba i to u Invicta FC promociji.

19-godišnja Adriana napokon će krenuti onim putem koji joj je odavno prognoziran, a to je je prepoznala i velika Cris Cyborg, s kojom je Đakovčanka svojevremeno trenirala. Zanimljivo, ugovor s Invictom gotovo da je mogla dobiti kada poželi, a zajedno sa svojim trenerima je zaključila kako je ovo pravo vrijeme. To je otkrila u razgovoru za Jutarnji list.

“Poziv od njihove predsjednice osobno sam dobila još prije godinu i pol. Htjeli su da se borim za njih, ali nisu znali da još nisam napunila 18 godina. Što se tiče mogućnosti, s ovim ugovorom se, naravno, sve mijenja na bolje. Što se, pak, tiče mene kao osobe, ništa se nije promijenilo. Uvijek ću biti ovakva kakva jesam i ne mislim da me ovakve stvari ne mogu previše impresionirati zato što sam svjesna koliko sam radila i uložila truda, novca i vremena i koliko sam se odricala”, prokomentirala je Adriana priliku koja je ispred nje.

4. svibnja dogoditi će se njen debi. Još ne zna gdje, kao niti tko će joj biti protivnica, no već sada spremna je na svaki izazov koji će najbolja ženska promocija staviti ispred nje. Ukoliko se tamo iskaže, ugovor s UFC-om neće biti daleko, budući da je u pitanju sestrinska promocija najbolje svjetske promocije. A to joj je zapravo cilj još otkako se počela baviti borilačkim sportom.

“S 15 godina sam zbog reprezentacije došla u Zagreb. Morala sam promijeniti školu i otići od svoje obitelji uz koju sam jako vezana. Ipak, znala sam da ću, ako želim napredovati, morati napraviti i nekoliko žrtvi”, rekla je Adriana, koja trenutno živi kod jedne hrvatske obitelji u Kanadi te svakodnevno putuje na treninge. Dodala je nešto o toj temi: “Život u drugoj državi, a posebno na drugom kontinentu je težak, prije svega jer sam odvojena od obitelji. Međutim, što se tiče lokacije, nije mi važno gdje sam, nego da radim ono što volim.”

O onome što je ispred nje nije htjela govoriti. Pred njom je tek prva borba, a često je u životu prvi korak zapravo onaj najvažniji. Tako će o onome što slijedi nakon prve borbe razmišljati tek kada ona završi. Posebno jer još uvijek ne zna niti tko će joj biti protivnica. Što se tiče nje, sigurna je samo u jedno.

“Ne volim previše pričati o budućnosti jer vjerujem da čovjek treba živjeti u sadašnjosti. Ako se pobrineš da ti je sadašnjost dobra, bit će i budućnost. Sljedeći cilj je pobjeda u mojem prvom profesionalnom MMA nastupu i tome je sve podređeno. U ovom sportu nema slabih djevojaka i sve one ulaze u oktogon s jednim ciljem, a to je da te poraze. Unatoč tome, ja njih želim samo pobijediti”, iznijela je taj cilj.

Sve što je do sada naučila te što svakim danom nadograđuje, morati će Adriana iskoristiti u daljnjem tijeku svoje karijere, u kojoj se ne misli fokusirati samo na MMA. Izjavila je tako da ima ambiciju nastupiti na prvenstvu Hrvatske u boksu te i dalje boksati i nastupati u grappling borbama što češće može. Upravo tako se najbolje može napredovati u smjeru prave MMA karijere.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI