Adriana Vuković stigla u GSP-ovu dvoranu na poziv Firasa Zahabija (FOTO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 28.08.2014 21:14h Autor:

Adriana Vuković i Firas Zahabi

Mlada borkinja Adriana Vuković još je prije nekoliko vremena privukla pažnju na sebe kao jedna od rijetkih borkinja u Hrvatskoj i regiji koja bilježi vrlo dobre rezultate u više disciplina, a pogotovo u njezinoj temeljnoj disciplini BJJ-u.

Svojim rezultatima "upala je u oko" i pojedinim trenerima te menadžerima iz SAD-a, a među njih spada i trener Firas Zahabi koji vodi poznati Tristar Gym u Kanadi koji je najpoznatiji po tome da je njihov član jedan od najboljih UFC-ovih boraca svih vremena Georges St-Pierre.

S obzirom na to da je on trenutno uzeo pauzu na neodređeno vrijeme, mlada Adriana nije imala priliku trenirati s legendarnim GSP-om, ali zato su tu neka druga vrlo dobro poznata lica iz svijeta UFC-a, kao što je primjerice Rory MacDonald.

Zamolili smo Adrianinog oca Željka da nam malo detaljnije otkrije kako je došlo do ove vrlo zanimljive suradnje i kakvi su planovi za budućnost.

"Adriana će ovog puta u Tristar Gymu ostati svega desetak dana, jer joj ipak uskoro počinje škola, tako da se već 03. rujna vraćamo kući, ali zato ćemo sljedeći put ostati znatno duže. Zbog toga nije ni bio u planu nikakav njezin nastup u SAD-u ili Kanadi, ali samo zato vrlo detaljno razgovarali s Firasom o budućoj suradnji", rekao je Željko.

"Trenutno planiramo da se Adriana preseli u Zagreb, da ondje nastavi gimnaziju i da se prvenstveno posveti boksu i to u BK Titan Gym, kod mog prijatelja Nikole Švalja. S obzirom na to da je Adrianin matični sport BJJ, to bi također nastavila trenirati i to no-gi odnosno grappling verziju. U Zagrebu je nekoliko vrhunskih trenera i svi su mi prijatelji, tako da oko kvalitete u tom smislu neće biti problema. Što se tiče daljnje natjecateljske karijere, ona će vjerojatno od sada ići uglavnom u smjeru boksa. O nekim dugoročnijim planovima teško mi je sada govoriti, jer se stvari oko Adrijane odvijaju brže nego li smo očekivali. Nastojat ću to ipak malo usporiti, iako je ona ta koja u tom smislu traži akciju", otkrio je Adrianin otac.

Naravno, postavlja se pitanje i znači li to da će MMA karijera biti zapostavljena… "Kada je riječ o njenoj MMA karijeri, moje je mišljenje da bez dobre amaterske karijere u stand up borilačkom sportu, kao i u parteraškom borilačkom sportu, ona nema što tražiti u vrhunskom MMA. Možda će me netko i demantirati, ali želim naglasiti da je to moje mišljenje i isključivo se odnosi na nju. Mislim da sam time dao odgovor i o njenom krajnjem cilju."

"Što se tiče dojmova nakon nekoliko provedenih dana u Tristar Gymu, oni su očekivano odlični… Vrhunska dvorana i vrhunski treneri. Adriana trenira svaki dan 2-3 puta i oduševljena je. Ne bih volio navoditi Firasove komentare o Adrianinoj vještini, samo ću reći da me je čovjek impresionirao, poglavito u vezi odnosa prema Adriani i konkretnih planova vezanih za nju i njenu buduću karijeru. Inače u dvorani nismo bili jedini Hrvati, dvojica ovdje žive i već duže treniraju", rekao je Željko Vuković za Fight Site.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI