19-godišnja slovenska “Princeza” sutra kreće u Oklahoma City po novu svjetsku titulu

Vijesti iz regije 11.03.2018 22:37h Autor:

Trener Pavlin i Ema Kozin

Idućeg petka u Oklahoma Cityu održava se boksački event na kojem će najmlađa svjetska prvakinja, Ema Kozin iz Slovenije, krenuti po novu svjetsku titulu. Ona i njen trener sutra kreću prema Americi prepuni samopouzdanja.

Ema će u petak braniti W.I.B.A. titulu koju je osvojila krajem prošle godine, ali će isto tako pokušati osvojiti novi pojas. U pitanju je GBC, odnosno Global Boxing Council. 19-godišnju Emu čeka Mapule Ngubane, boksačica iz Južnoafričke Republike, skora 7-5-3. Ona se nalazi na sedmom mjestu na svijetu u super velter kategoriji prema BoxRecu, dok je Kozin treća u jednoj kategoriji iznad, odnosno u srednjoj kategoriji.

Kako saznajemo od njenog trenera Rudolfa Pavlina, Ema je za ovaj meč prošla 378 sati treninga te je odradila 192 runde protiv 18 različitih sparing partnera. Dodaje kako je najvažnije da je Ema spremna te da očekuju deset teških rundi i da je njegova boksačica svjesna da će morati krvavo raditi za pobjedu u ovom meču. Ema u dosadašnjoj karijeri nema poraz, a ovdje će tražiti 13. pobjedu.

Event na kojem Ema nastupa predvode ruski boksač Zapir Rasulov (31-1) i Michael Kannler (9-2-1).

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI