11 godina kasnije Randleman otkrio tajnu kako je nokautirao Cro Copa!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 19.01.2015 14:40h Autor:

Screenshot

Čak 11 godina kasnije poznati američki borac i bivši UFC-ov prvak u teškoj kategoriji Kevin Randleman je u velikom intervjuu za ugledni FOX Sports otkrio kako je nokautirao našeg Mirka Filipovića i stigao do daleko najveće pobjede u karijeri.

"The Monster", kako su ga nazivali, je u dvoboj na Pride Total Elimination priredbi u legendarnoj Saitami ušao kao veliki "underdog". Nitko mu nije davao niti najmanje šanse protiv Cro Copa koji je u tom trenutku bio na vrhuncu forme. Nakon poraza od Minotaura, Filipović je ponovno krenuo u lov na Prideov pojas te je nanizao Watermana i Yamamota u samo dva tjedna. Samo ga je opasni američki hrvač dijelio od meča protiv Fedora koji je u međuvremenu preuzeo tron.

Randleman, s druge strane, je uoči tog bitnog meča imao dva poraza zaredom i to prekidom (Jackson, Sakuraba) te mu dvoboj s Filipovićem nije stigao u pravi trenutak.

Kako je onda uspio nokautirati tada najvećeg nokautera na svijetu i to nakon samo 1:57 minute u prvoj rundi?

"Dobili smo ga u paru. Pobijedili smo zajedno Cro Copa", izjavio je zagonetno Randleman za FOX Sports i dodao da je za ovo slavlje i spektakularan nokaut koji je kasnije proglašen nokautom godine, zaslužan zapravo njegov UFC kolega i bivši UFC šampion Chuck Liddell.

"Chuck Liddell je došao kod mene i čitavih šest dana prije meča s Cro Copom me trenirao. Ja tada nisam znao previše o borbi protiv kontra garda, niti sam znao kako se boriti protiv kick boksera. On mi je to doslovce pokazao i naučio me kako. Zato sam nokautirao Mirka", objašnjava Randleman kojem je karijera nakon tog meča krenula nizbrdo.

U narednih 6 godina, koliko je još trajala njegova MMA karijera, The Monster je ubilježio samo dvije pobjede protiv potpunih anonimaca (Kocamis, Kawamura). Sve ostale borbe je izgubio (9 poraza) uključujući i revanš protiv našeg Cro Copa koji ga je iste godine udavio giljotinom na Prideovoj priredbi 31. prosinca. Mirko je osvetio poraz na najbolji mogući način, te je nešto kasnije ipak izborio šansu protiv Fedora za Prideov pojas…

Randleman se prisjeća sjajnog lijevog krošea koji je srušio Cro Copa…

"Chuck mi je pokazao kako mijenjati gard. Kako reagirati i pripremiti se na njegove pokušaje. Objasnio mi je detalje prema kojima se može vidjeti kada Filipović ide na udarac nogom i kako na to reagirati."

"Ako ide na udarac desnom nogom, cilj je bio napasti lijevo rame i izbaciti ga iz balanca. I dalje će te udariti, no to neće biti niti približno jako kao da mu nisi odgurnuo rame. Na kraju dana sam ga pitao: Mogu li ga jednostavno opaliti krošeom? On mi je rekao da mogu i to je bilo to. To sam upravo napravio – pogodio sam ga lijevim krošeom i nokautirao", zaključuje Randleman.

Čitav razgovor s ovim bivšim UFC prvakom možete poslušati na ovom LINK-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI