Zuffa već vodi 2:0, a meč nije niti počeo: Tužbe protiv monopola premještene u Nevadu

UFC 13.06.2015 10:36h Autor:

Dana White i Lorenzo Fertitta

Ne piše se dobro borcima koji su podignuli tužbu protiv UFC-a prije nekoliko mjeseci. Prema odluci Američkog saveznog suda, sve parnice protiv UFC-a koje su podnijete od strane njegovih bivših boraca se premještaju na sud u Nevadi što je velik korak prema budućoj pobjedi za Zuffu i braću Fertitta.

O čemu se zapravo radi?

Borci Jon Fitch, Cung Le, Nate Quarry i još dvojica bivših UFC-ovaca su u prosincu podignuli tužbu protiv UFC-a zbog monopoliziranja sporta. Njihovi odvjetnici su to učinili na sudu u sjevernoj Kaliforniji gdje su suci više skloni zaštiti radničkih i ljudskih prava, nego recimo u državi Nevadi gdje se uglavnom presuđuje u korist korporacija. To je i razumljivo s obzirom na to da je Las Vegas kockarska, hotelska i zabavna svjetska meka pa ne čudi da su i sudovi skloniji biznisu nego negdje drugdje.

Zuffini odvjetnici su upravo zato najprije krenuli u premještanje parnica na sud gdje se osjećaju kao doma, a to je definitivno onaj u Nevadi s obzirom na središte korporacije koje se nalazi u Las Vegasu. Druga bitna stvar za ovaj slučaj bi moglo biti ujedinjavanje svih pojedinačnih parnica u jednu koje bi se trebalo dogoditi vrlo brzo. Tako bi umjesto pet pojedinačnih, imali jednu skupnu tužbu. Navodno se niti jedna strana nije bunila protiv ovakvog poteza suda.

Ono što bi dodatno moglo brinuti UFC-ove borce koji tuže svoju bivšu kompaniju jest sudac kojem bi trebao biti dodijeljen taj grupni slučaj. Njegovo ime je Richard Boulware. Ono problematično jest kako je upravo sudac Boulware predložen od strane senatora Harryja Reida, političara koji je inače poznat kao veliki podupiratelj UFC-a. To ne mora ništa značiti, ali će sigurno potaknuti određene špekulacije.

Nije pogrešno reći da meč između boraca i UFC još nije niti počeo, a da Zuffa već vodi 2:0.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI