Zbog korištenja nedozvoljenih sredstava otkazan UFC debi Emila Webera Meeka

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.07.2016 18:57h Autor:

Emil Weber Meek

Norveški borac koji se proslavio pobjedom nad Rousimarom Palharesom čime je izborio UFC ugovor, Emil Webber Meek, ipak neće ostvariti svoj debi na eventu u Hamburgu, nakon što je obavijesti USADA da je ranije koristio nešto što bi moglo biti na listi nedozvoljenih sredstava.

Meek je odradio domaću zadaću pa je provjerio sredstva s kojima je ranije imao susreta te je obavijestio USADA kako je tijekom prošlog medicinskog tretmana koristio nešto što se protivi pravilima antidopinške komisije. Zbog toga neće biti suspendiran, jer je riječ o konzumiranju prije potpisa za UFC, no neće moći nastupiti u rujnu u Hamburgu. Donosimo cijelo UFC-ovo obrazloženje:

“Emil Meek je dobrovoljno objavio što je koristio unutar medicinskog tretmana prije potpisa za UFC, a to je sredstvo koje se nalazi na listi zabranjenih sredstava prema USADA. Kao rezultat toga, Meek neće biti u mogućnosti nastupiti u svojoj borbi zakazanoj za 3. rujna u Hamburgu, nego će dobiti priliku da se konzultira s liječnikom te dogovori novi tretman.

Budući da se tretman dogodio prije potpisa za UFC, on ni na koji način ne ugrožava anti-dopinška pravila. No, UFC zahtijeva da se Meek stavi na raspolaganju USADA za testiranja u trajanju od četiri mjeseca, prije nego bude u mogućnosti naći se na programu nekog eventa.”

Norveški borac trebao se boriti protiv njemačkog debitanta Jessin Ayarija, kojem će sad promocija morati naći novog protivnika.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI