Zavrzlama u slučaju testiranja Andersona Silve: Isti uzorak – dva rezultata!

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.06.2015 18:22h Autor:

Anderson Silva

Slučaj Andersona Silve i pada na doping testu je dobio kompliciran nastavak. Dva laboratorija su analizirali A uzorak koji je bivši prvak dao poslije nastupa na UFC-u 183, ali uzorak iz jednog laboratorija je bio pozitivan na ilegalne supstance, dok je drugi bio negativan.

Sports Medicine Research and Testing Laboratory (SMRTL) trenutno analizira B uzorak.

Silva je nekoliko puta trebao izaći pred Atletsku Komisiju Nevade, kako bi iznio svoju obranu, ali to nije još učinjeno, unatoč tome što se za pozitivne rezultate doping testiranja saznalo prije četiri mjeseca.

Laboratorijski stručnjak za doping testiranja, Larry Pepe, je izjavio da je uzorak koji je analizirao Sports Medicine Research and Testing Laboratory bio pozitivan, a uzorak koji je analizirao Quest Labs je bio negativan.

S Twittera:

"Izvor mi govori da se rezultati testova poništavaju.", otkrio je Pepe na svom Twitter profilu. "Uzorak koji je analizirao SMRTL je bio pozitivan, a uzorak koji je Quest Labs analizirao je bio negativan. SMRTL analizira B uzorak, ali rezultati još nisu gotovi. Pretpostavljam da će Silvin tim ovo iskoristiti u svoju korist, tj., da će tražiti ukidanje kazne ili njeno smanjenje. Ako vas zanima, da, ovo je slično kao u slučaju Nicka Diaza kad su rezultati testiranja Quest Labsa i SMRTL-a bili različiti."

Anderson je cijelo vrijeme govorio da je nevin i da nikad nije koristio zabranjene supstance. Ako se pokaže da Silva nije kriv za konzumiranje steroida, i dalje će morati odgovarati za konzumiranje zabranjenih lijekova protiv anksioznosti i nesanice.

Nevin dok mu se ne dokaže krivnja?

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI