Završilo TUF 26 emitiranje, dvije ausajderice sutra u borbi za prvu UFC prvakinju muha kategorije (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.11.2017 17:51h Autor:

Nicco Montano i Sijara Eubanks

Završilo je emitiranje 26. sezone Ultimate Fightera, nakon kojeg znamo koje će se dvije djevojke sutra sučeliti u borbi za prvu UFC prvakinju muha kategoriju. U pitanju su dva iznenađenja, odnosno djevojke koje su do finale došle nakon što su sve tri borbe bile autsajderice.

Nakon što je prošlog tjedna Nicco Montano iznenadila drugu nositeljicu, Barb Honchak te tako došla do svog mjesta u finalu, danas je emitirana epizoda u kojoj je eliminirana i prvopostavljena borkinja, Roxanne Modafferi. Bolja od nje bila je Sijara Eubanks, koja se tako s 12. mjesta dovela do finala, a mora se reći kako je u sve tri borbe bila dominantna i uvjerljiva te će u finale ući kao favoritkinja za prvu UFC prvakinju muha kategorije.

Eubanks je od početka borbe prezentirala svoju snagu te odlično hrvanje. Modafferi je tehnički kvalitetnija i kompletnija te puno iskusnija borkinja od nje, no to nije uspjela dovoljno prezentirati da bi došla do pobjede. Eubanks je pravovremenim rušenjima i kontrolom došla do prednosti na sudačkim karticama. Tako u finale odlazi i jedna borkinja iz time Eddiea Alvareza.

Rijetko tko je očekivao kako će UFC prvakinja postati borkinja skora 3-2, koja je ujedno bila postavljena za 14. nositeljicu ili borkinja skora 2-2, ujedno 12. nositeljica, no to je ljepota ovog sporta. Ova sezona je sigurno pomogla oko kvalitetne izgradnje ove divizije, kojoj će se pridružiti još nekoliko zanimljivih imena, odnosno borkinje koje su do sada nastupale u slamka ili bantam kategoriji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI