Zavirite u UFC-ov megaprojekt: “Želimo ubrzati evoluciju MMA sportaša” (FOTO, VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.01.2017 15:03h Autor:

UFC Performance Institute (Foto: UFC)

Izgradnja velikog i modernog UFC-ovog sjedišta u Las Vegasu započela je još prošle godine, a izgleda kako će od istog velike koristi imati i sami borci.

Ovo impresivno zdanje će osim brojnih ureda imati i takozvani UFC Performance Institute, centar na dva kata posvećen isključivo razvoju boraca i očuvanju njihovog zdravlja. Na otprilike 2800 metara kvadratnih sportaši će imati sve što bi im moglo pomoći u podizanju njihovih vještina na jedan viši nivo.

“Naš je cilj jednostavan, ali ambiciozan. Želimo ubrzati evoluciju MMA sportaša te ujedno postati lider u poboljšanju sportskih performansi”, izjavio je James Kimball, jedan od čelnih ljudi UFC-a koji su uključeni u ovaj projekt.

U Centru će se primjenjivati mnoštvo moderne tehnologije. Tako će primjerice oktogon biti opremljen s brojnim posebnim kamerama koje će pratiti treninge, a rezultate istog će borci moći odmah provjeriti na snimkama koje će se puštati preko monitora. Najmodernije trake za trčanje, komore za krioterapiju i razne druge sprave će također biti na raspolaganju.

No nisu oprema i tehnologija jedine stvari koje će dočekati borce, naime UFC je za njihov razvoj osigurao brojne stručnjake iz raznih područja sportske znanosti i nutricionizma.

Vodeća promocija u svijetu slobodne borbe će samo na godišnjoj razini za ovaj projekt izdvajati po nekoliko milijuna dolara, a Centar će biti na raspolaganju svim UFC-ovim borcima i to potpuno besplatno, a njime će se moći služiti i njihovi treneri te trening partneri.

Iz promocije očekuju kako bi se UFC-ovim borcima u zajedničkim treninzima mogli priključiti i predstavnici drugih sportova.

Cijeli projekt bi trebao zaživjeti u svibnju ove godine, a u videu ispod teksta možete dobiti kratki uvid u to kako će izgledati.

Više informacija i ilustracija je dostupno na sljedećem LINKU.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI