"Zastrašujuća" ispovijest Miočićevog protivnika: Iz prve ruke kako je dobiti batine od abnormalno jakog Hrvata s ogromnom glavom!

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.05.2014 16:59h Autor:

Photo by Peter Lockley

Tko je uopće Paul Barry? Da, dobro ste pročitali, radi se o Paulu Barryju, ne o Patu Barryju. Paul Barry je druga žrtva današnjeg UFC contendera u teškoj kategoriji – američkog Hrvata Stipe Miočića. Borac koji će ovog vikenda sedmi put ući u UFC-ov oktogon je svoj drugi profesionalni dvoboj odradio upravo protiv Paula Barryja na jednoj manjoj priredbi 2010. pod nazivom "Moosin – God of Martial Arts". Miočić je slavio prekidom u drugoj rundi nakon serije nebranjenih udaraca koji su sjeli na Barryjevoj bradi.

Zašto uopće spominjemo ovog borca u 2014. godine? Razlog je vrlo zanimljiv. Barry je u blogu na stranici FightLand opisao kako je to ući u kavez s Miočićem. Možda bi istu stvar trebao pročitati i Fabio Maldonado jer ovo Barryjevo svjedočanstvo zvuči zastrašujuće. Usput rečeno, poraz protiv Miočića je bio jedini izgubljeni dvoboj u Barryjevoj karijeri. Ali i posljednji. Nakon tih batina, Barry je odlučio objesiti rukvice o klin. Sve mu je bilo jasno. 

Kako je uopće došlo do meča protiv Miočića?

"Dobio sam ponudu da se borim protiv nekog nadubudnog klinca kojem ime nisam mogao izgovoriti. Četiri godine kasnije, on je među deset najboljih teškaša svijeta i predvodi jedan UFC event. Ime mu je Stipe Miočić. Kada je završio sa mnom, nova borba mi jednostavno nije bila potrebna."

"Stipe se tada trebao boriti protiv Colea Konrada – hrvača. To je propalo pa me menadžer nazvao i pitao želim li ja uskočiti? Rekao sam da želim, ako je borac kvalitetan. Menadžer je rekao da se radi o kvalitetnom borcu. Odličnom hrvaču i dobrom boksaču s amaterskim iskustvom. Mislio sam si da to mogu riješiti boksom. Malo ću trenirati obranu od rušenja zato što ne želim biti na podu s hrvačem. Uzeo sam meč i trenirao kao životinja. Kasnije sam saznao da je bio prvak "Zlatne rukavice". Ovo amatersko iskustvo je ipak bilo malo potcijenjeno. Kada sam sve posložio u glavi imao sam dojam da se borim protiv veterana Pridea. Čuo sam da je navodno odrastao u Hrvatskoj zajedno s Mirkom Filipovićem."

O prvom susretu sa Stipom…

"Trebali smo odraditi veliko vaganje s medijima i svime ostalim. Tu je bio i liječnički pregled, vidio sam neke velike MMA face. Ja sam se pokušao pretvarati da mi je svejedno i da sam totalno cool. Stipe je stajao iza mene i u tom trenutku sam shvatio koliki je taj lik. Imao je 195 centimetara, no kada  mi se približio tek sam tada shvatio koliku glavu ima. Bila je dva puta veća od moje. Čovječe, on ima nevjerojatno veliku čeljust i glavu. Doktor me krenuo pregledavati i izmjerio mi je puls 190 sa 100. Pitao me da li nešto nije u redu sa mnom, a ja sam mu odgovorio sam pod stresom jer se borim protiv lika koji  upravo stoji iza mene."

O samoj borbi…

"Od kada je krenulo, razmišljao sam samo o udarcu u jetru. Želio sam ga tako završiti. On je krenuo žestoko, stjerao me u kut i bacao je tehnički fine boksačke udarce. Ja sam ga pogodio u bradu, a pogodio sam ga i u jetru. Uspio sam ga odmaknuti od sebe i u njegovom pogledu se vidjelo da je bio iznenađen. Pomislio sam, ma bit će sve OK s ovim likom. Mogu se boriti protiv njega."

"Ostatak borbe je odlučio raditi s distance. Bacao je direkte, jedan-dva kombinacije, poneki kroše i aperkat. Bio je tehnički perfektan i ja jednostavno nisam mogao uopće naći svoju distancu. Nikada se do tada nisam borio protiv teškaša koji je bio toliko brži od mene. Ne da sam ja ultra brz, no on je nevjerojatno pokretljiv za tako velikog čovjeka. Svaki put kada bih ga zatvorio, Stipe bi lagano izašao bez previše uzrujavanja."

"Nos mi je slomio valjda prvim udarcem pa sam doslovce špricao krv po njemu. To je bilo nenamjerno, ali sam mu se ipak ispričao za to četiri ili pet puta. On je samo odmahnuo i rekao je da nema veze. Pružio bi mi ruku svaki put i nastavili bi se boriti. Stvarno se radi o vrlo korektnom momku i to je bila valjda najčišća borba u kojoj sam sudjelovao. Ja sam čitavo vrijeme razmišljao o tome da će me rušiti, nisam se mogao fukusirati na ništa drugo, a on me polako peglao. Nije se radilo o super bolnim udarcima. Tek sljedeći dan me sve boljelo."

"Već u drugoj rundi sam bio potpuno izrazbijan. Lice mi je bilo faširano meso. Posjekotine ispod oba oka, nos je bio slomljen, krv je liptila.  Pokušavao sam nešto promijeniti, baciti neke finte i vidjeti kako reagira. No, on bi svaki put na moju kombinaciju otišao u desno ili bi se sagnuo ispod udarca. Pomislio sam da ga mogu pročitati i to iskoristiti."

"U jednom trenutku sam bacio lijevu pa desnu, a zatim i aperkat. Promašio sam za par milimentara, no moj je lakat završio visoko iznad njega. Odmah je to iskoristio i bacio me kao da sam list papira na pod. Odgurao me u kut kaveza, a moja je ruka ostala zarobljena negdje ispod. Počeo me okrutno nabijati svom snagom."

O samom kraju meča…

"Njegovi udarci su bili nevjerojatno jaki. Osjećao sam se kao da me netko udara željeznim batom. Još uvijek sam bio priseban i pomislio sam da se mogu izvući, no onda sam shvatio da mi glava nabija snažno o zemlju. Isuse, pa sudac obično prekida meč u ovakvim situacijama. Htio sam tapkati, no ne bih si oprostio da sam to učinio. I tako sam razgovarao sam sa sobom dok me ovaj mljeo. Na kraju je sudac Gary Foreman zaustavio meč. Pitao sam ga, 'pa Isuse Gary, mogao si ovo zaustaviti ranije.' On mije odgovorio da sam čvrst momak i da mi je htio dati šansu. Ne volim gubiti, no nakon što je sve završilo, bio sam presretan."

Za kraj…

"Obično uvijek nađem svog protivnika i popijem s njim pivo, neovisno o tome tko je pobijedio. Respektiram ljude koji su sa mnom ušli u borilište. On se ponašao kao da mu borba zapravo ništa nije niti značila. Bio je vrlo opušten, prijazan i dobar. Kao da se ovime bavi već godinama, kao da je veteran ovog sporta. Jedan dio mene je danas njegov najveći fan i htio bih da postane UFC prvak. To bi rezultiralo s tim da se osjećam malo bolje zbog poraza. Drugi dio mene bi ga želio ubiti svaki put kada ga vidim na TV-u. No, veći dio mene želi da uspije. On je dobar momak i takvom želite sve najbolje…"

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI