Zanimljivo ime na prvom mjestu USADA liste najviše testiranih boraca

UFC 06.04.2019 11:10h Autor:

USADA

UFC-ov Jeff Novitzky objavio je na Twitteru popis do sada najviše testiranih boraca bez ijednog doping pada. Našla su se tu neka zanimljiva imena.

USADA na svojim web stranicama vrlo pažljivo vodi evidenciju o testiranjima boraca. U jesen ove godine bit će četiri godine kako traje ova suradnja i svakako je zanimljivo vidjeti tko je testiran najviše puta. S tim podacima se pozabavio UFC-ov potpredsjednik Jeff Novitzky, no njegova lista malo je uređena. Naime, on je objavio pet najviše testiranih članova UFC-a koji niti jednom nisu pali na doping testu.

Najviše puta testiran je Conor McGregor. U pitanju je 49 uzoraka, gdje 38 pripada njegovoj UFC karijeri, a 11 testiranjima prije boksačkog meča protiv Floyda Mayweathera. Što se tiče samo UFC-a, najviše puta testiran je Daniel Cormier. Bivši prvak poluteške, a trenutni prvak teške kategorije, do sada je dao 45 uzoraka. Rafael Dos Anjos ima 41 čisti uzorak, Holly Holm 39, a listu Top 5 zatvara Stipe Miočić, koji je do sada testiran 38 puta.

Postavio je Novitzky nakon toga još jednu objavu, s ciljem da listu svede na devet imena. Tako su se tu još našli Robbie Lawler s 37 uzoraka, Amanda Nunes i Jose Aldo s 36 te Tyron Woodley, čiji je uzorak 35 puta bio negativan na nedozvoljena sredstva.

USADA svoj posao radi kvalitetno i odgovorno te su ih čak i borci u potpunosti prihvatili. U početku su se redovno bunili na njihov način rada i dolazaka kući u ranim jutarnjim satima, no vjerojatno su isti shvatili kako ovi uistinu pozitivno djeluju na sport. Rijetko koji sportaš koji nema što skrivati će se buniti na način rada ove anti-dopinške agencije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI