Zanimljiv podatak: Amazon od UFC-a tražio da na PPV evente gurnu više ženskih borbi

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.03.2019 10:33h Autor:

Cyborg vs. Nunes

Ovih dana je američki CNBC na svojim internet stranicama objavio prilično opširan članak o Amazonu i njihovim ambicijama vezanim za video sadržaj, odnosno za video-streaming uslugu.

Američki gigant je odlučio da će u budućnosti i to biti vrlo bitan segment njihovog poslovanja, a 2017. su potpisali ugovor o PPV usluzi i s elitnom MMA promocijom Ultimate Fighting Championship (UFC).

Ono što je nama zapalo za oko u tom članku jest jedna vrlo zanimljiva molba koja se pojavila tijekom pregovora dvije strane. Amazon je, naime, prema pisanju CNBC-ja, od UFC-a tražio da uvedu veći broj PPV evenata koji predvode žene, odnosno borkinje!

Navodno je, prema izvorima koji su bili upoznati s pregovorima, Amazon rekao UFC-u da njihova interna istraživanja pokazuju da bi veći broj ženskih mečeva i veći broj PPV priredbi koju predvode žene, u konačnici doveo do ukupne veće gledanosti Prime (njihov servis) korisnika. To bi onda bila sjajna prilika da se tijekom, uoči i nakon UFC-ovih evenata reklamiraju Prime proizvodi.

U konačnici dogovor oko ovog dijela nije prošao. UFC je navodno odgovorio da u ovom trenutku nema dovoljno kvalitete u ženskom MMA-ju da se dostignu brojke koje oni traže. No, sam podatak da je Amazon htio veći broj borkinja, a manji boraca, je itekako zanimljiv za ukupnu sliku MMA sporta. Ne treba podsjećati da ljepši spol do prije nekoliko godina uopće nije bio dio UFC-a, a predsjednik Dana White je tvrdio da nikada neće niti biti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI