Zadovoljni Dana White natuknuo senzacionalnu prodaju PPV-a za UFC 217

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.11.2017 08:39h Autor:

Dana White

Neupitni sportski uspjeh UFC-a 217, koji se proteklog vikenda održao u New Yorku, će vrlo vjerojatno pratiti i onaj financijski. U kratkoj izjavi koju je po pitanju financijskog dijela, odnosno prihoda od PPV prinosa, dao predsjednik UFC-a Dana White, nagovijestio je da UFC 217 “rasturio i u tom smislu”.

Što to znači? Prema Whiteu da je prodano više od milijun PPV-a. Iako nije htio otkriti točnu brojku, natuknuo je da se radi o velikom uspjehu. Točni podaci bi u javnost trebali izaći tijekom današnjeg dana.

“Rekao sam vam da će ovaj event biti prodan u milijun PPV-a. Bio sam u krivu jer smo ga prodali u više od milijun. Imat ću defititivan odgovor sutra, ali izgleda sada kao da smo rasturili ovaj put”, poručio je White.

Analitičari su procjenjivali da bi UFC 217 mogao biti prodan u 500 do 600 tisuća primjeraka s obzirom na katastrofalne brojke prodaje za posljednja dva eventa. Neki optimističniji su sugerirali da bi mogao dostići 700 tisuća, no zaprvo nitko nije predviđao da će se raditi o brojci koja je veća od milijun.

To je svakako bitan podatak i veliko ohrabrenje za UFC koji je posljednjih mjeseci upao u krizu upravo u ovom segmentu. No, očito je da su gledatelji prepoznali povratak Georgesa St. Pierrea, ali i kvalitetu ostatka popisa borbi.

Do kraja 2017. UFC-u su preostala dva PPV prijenosa; početkom prosinca i predzadnji dan godine!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI