Zabrinuti White od svog prvaka traži promjenu kategorije: ‘Prevelik je, ne bi si to smio raditi’

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.12.2018 11:16h Autor:

Dana White

Max Holloway uvijek je bio profesionalac i nikad se na vaganju nije pojavio kao borac s viškom kilograma, ali predsjednik UFC-a mišljenja je kako bi njegov prvak iz perolake trebao promijeniti kategoriji.

Iako je ‘Blessed’ uvijek bio točan na vagi, bilo je nekoliko slučajeva koji ukazuju na to da ima velikih problema sa spuštanjem na 66 kilograma. Jedan primjer bi mogli pronaći na UFC 223 priredbi kada je u posljednji trenutak trebao uskočiti u meč protiv Khabiba Nurmagomedova kojemu je nešto prije toga nastup otkazao Tony Ferguson. Tada se čak radilo o lakoj kategoriji, ali Max je očito u pauzi između borbi nabio previše kilograma i liječnici su usred njegovog skidanja kila presudili kako bi bilo prerizično da ode do kraja. On je htio nastaviti, ali Komisija to nije dopustila. Primjer je to na kojem mu se ne može zamjeriti jer je ipak neočekivano pokušao uskočiti i spasiti priredbu.

Dugi primjer je prvi pokušaj organizacije meča s Brianom Ortegom. Iako ne postoji službena potvrda da je Holloway otkazao taj meč zbog problema s kilogramima, činjenica je da se našao u još uvijek nerazjašnjenim zdravstvenim problemima baš za vrijeme skidanja kila.

“Nisam htio da ponovno nastupa u perolakoj, no on je jako želio ovu borbu. Na temelju svakog testa i mišljenja doktora je dobio zeleno svjetlo. No, smatram da mora ići u laku. On je prevelik za ovu kategoriju i smatram da ne bi smio to sebi raditi, ali što ćeš kad je toliko htio ovaj meč s Ortegom”, izjavio je Dana White za MMA Junkie uoči dvoboja kojeg ćemo gledati u noći sa subote na nedjelju u Torontu.

Hoće li Holloway poslušati savjet svog šefa, mogli bi saznati već ovog vikenda u reakcijama nakon meča…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI