Zabrinjavajuće vijesti iz UFC-a! Zdravlje Roberta Whittakera ozbiljno je narušeno, infekcija mu izjeda organe!

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.01.2018 18:24h Autor:

Robert Whittaker (Instagram)

Nažalost, u danu u kojem slavimo povijesni uspjeh Stipe Miočića, pojavila se i jedna zabrinjavajuća vijest, a tiče se UFC-ovog prvaka iz srednje kategorije – Roberta Whittakera.

Prije nekih tjedan dana stigla je informacija prema kojoj se ovaj mladi i talentirani prvak ozlijedio pred prvu obranu titule, zbog čega je i otkazan njegov nastup u glavnoj borbi UFC 221 eventa kojeg sada okršajem za privremeni pojas predvode Yoel Romero i Luke Rockhold.

27-godišnji Australac tada se ispričao fanovima otkrivši da je medicinski označen kao nespreman za borbu, ali u tim trenucima nije precizirao o čemu se točno radi već su mediji pretpostavljali da je riječ o ozljedi zadobivenoj na jednom od posljednjih treninga.

Sada se pak ispostavilo da je prvak imao trbušnu infekciju stafilokokom, s kojom se, kako otkriva Dana White, nije ispravno postupalo i to je dovelo do pogoršanja stanja u kojem je ona počela izjedati dijelove njegovih organa.

“Imao je trbušnu infekciju stafilokokom s kojom se, koliko sam razumio, nije ispravno postupalo i sada mu ona izjeda dijelove organa. Situacija je ozbiljna i bit će potrebno neko vrijeme da se on vrati. Barem tako mislim. Nadam se da će se situacija ubrzo zaokrenuti, to zna biti opasno po život ako se odmah ne započne s liječenjem na pravi način”, otkrio je White u razgovoru za TNS.

Mladi Whittaker jedan je od najvećih UFC-ovih zaloga za budućnost i borac koji je ‘eksplodirao’ u 2017. godini tijekom koje je porazio, po mnogima, u tim trenucima najopasnije borce srednje kategorije – Ronalda Souzu i Yoela Romera. Pobjeda nad ovim posljednjim mu je sredinom protekle godine donijela titulu privremenog prvaka koja je nakon GSP-ovog napuštanja pojasa prerasla u onu ‘pravu’.

Kada pričamo o Robertu, onda govorimo o jednom fenomenalnom borcu i vrhunskom sportašu na kojeg nemamo nikakvu primjedbu i nadamo se kako će s njim ipak biti sve u redu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI