Zabrinjavajuće: Finale TUF-a 26 je ubilježilo najlošiju gledanost jednog UFC LIVE prijenosa u povijesti

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.12.2017 11:17h Autor:

Nicco Montano

Upitan kako je zadovoljan s posljednjom sezonom reality showa “The Ultimate Fighter”, koja je i službeno završila proteklog vikenda u Las Vegasu krunjenjem prve šampionke u muha kategoriji, predsjednik Dana White je odgovorio: “Iznimno…” No, da je čitava priča bila potpuno promašena, a da danas gotovo nitko osim “hard core” fanova ne zna tko je novopečena UFC prvakinja Nicco Montano, pokazuju i katastrofalne brojke već spomenutog TUF Finala.

Nikada prije niti jedna UFC-ova LIVE priredba nije imala lošije rezultate. TUF 26 Finale se emitiralo na FOX Sports 1 kanalu i prosječno je privuklo tek 501 tisuću gledatelja. Oni koji prate UFC-ovu gledanost znaju da se radi o pravoj katastrofi. Kada je priredba stigla do same završnice i do glavnog meča, gledanost se tek nešto popravila; na 566 tisuća.

Ništa bolje UFC nije prošao niti sa svojim uvodnim borbama za UFC 218, koji se također održao proteklog vikenda. I oni su postigli vrlo skromne brojke, no ipak ne tako katastrofalne kao TUF Finale. Meč između Medeirosa i Oliveire, je dostigao brojku od 841 tisuću gledatelja, što je bio vrhunac ovog prijenosa.

UFC posljednjih godinu dana konstantno bilježi velik pad gledanosti. I to upravo u trenutku kada pregovaraju oko toga koja će televizija (ili servis) prenositi njihove priredbe u narednim godinama.

Ugovor s FOX-om ističe u 2018. godini…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI