Zaboravljeni prvak Maurice Smith novi član UFC-ove Kuće slavnih (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.04.2017 23:12h Autor:

Maurice Smith

Maurice Smith, drugi UFC-ov teškaški prvak, od ljeta će biti novi član Kuće slavnih najpoznatije i najjače svjetske MMA promociji.

Smith će se naći unutar “Pioneer Wing” dijela kuće, odnosno među borcima koji su zapravo začetnici ovog sporta, što on zapravo i je. Smith je ujedno i jedini borac koji je držao MMA naslov dok je imao negativan profesionalni skor te prvi UFC prvak koji je bio klasični udarač, budući da je došao iz kickboxing voda.

Smith je, kao i većina ranih MMA zvijezda, svoju MMA karijeru započeo u japanskom Pancrase, nakon što je kroz cijele 80-e godine prošlog stoljeća nastupao u kickboxing ringu. U UFC-u se pojavio u ljeto 1997. godine, kada je kao vlasnik skora 5-7 došao i dobio priliku boriti se protiv prvaka Marka Colemana, borca koji je do tada čistio sve pred sobom. No, Smith je sve šokirao osvojivši titulu prvaka, koju je kasnije i jednom obranio, protiv Davida “Tanka” Abbota. Titulu je izgubio od Randya Couturea, no kasnije je još četiri puta nastupio u UFC-u, upisavši po dvije pobjede i poraza.

Danas 55-godišnji Smith je karijeru završio 2008. godine, no vratio se 2012., odradivši još dvije borbe. U MMA karijeri ostvario je po 14 pobjeda i poraza.

Ispod teksta možete pogledati video kojim je UFC najavio njegov ulazak u Kuću slavnih, a službene inauguracija je u srpnju, tijekom International Fight Weeka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI