Zaboravljena UFC-ova prvakinja će svoj pojas prvi put braniti u rujnu

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.07.2018 10:15h Autor:

Nicco Montano

UFC-ova prvakinja u muha kategoriji Nicco Montano će svoju prvu obranu naslova odraditi 8. rujna na UFC-u 228, koji se održava u Dallasu.

Kod imena protivnice nije bilo nikakvih iznenađenja s obzirom da će se Montano suprotstaviti prva izazivačica Valentina Shevchenko. UFC ovaj meč pokušava dogovoriti već mjesecima, a sada su napokon uspjeli u tome te je vijest obznanjena javnosti.

Podsjećamo kako je Montano (4-2) postala prva UFC-ova prvakinja u ovoj kategoriji kroz “reality show” The Ultimate Fighter. Redom je pobjeđivala Lauren Murphy, Montanu Steward, Barb Honchak i Roxanne Modafferi te se na koncu naslova dočepala na TUF Finalu 1. prosinca 2017. godine.

Od tada je Montano konstantno ozlijeđena pa su se pojavile špekulacije da se boji braniti titulu protiv Shevchenko. No, to je demantirano te je utvrđeno da Montano zaista ima konstantnih problema s ozljedama posljednjih pola godine.

Shevchenko (15-3) se već jednom pokušala dokopati UFC titule, no u bantam kategoriji. Na UFC-u 215 je ukrstila rukavice s Amantom Nunes, ali je izgubila podijeljenom odlukom sudaca. U karijeri je pobjeđivala imena poput Holly Holm, Julianne Pene i Sarah Kaufman.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI