Zabit Magomedsharipov: Uskoro dolazim po Hollowaya!

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.03.2019 10:43h Autor:

Jeremy Stephens vs. Zabit Magomedsharipov

Zabit Magomedsharipov savladao je Jeremya Stephensa na UFC 235 priredbi, čime je postao šesti borac ljestvice izazivača UFC-ove perolake kategorije. Otkrio je nešto o svom nastupu, planovima za iduću borbu, ali i tome kad će biti spreman boriti se za titulu.

Nakon impresivnih prvih nastupa u promociji, fanovi su ostali pomalo razočarani onim što je Zabit Magomedsharipov napravio u borbi protiv Jeremya Stephensa. Iste je pomalo razmazio svojim atraktivnim stilom te oni nisu očekivali taktički pristup u ovoj borbi. No, to je bio pristup koji mu je donio pobjedu, što je svakako bilo najvažnije u ovakvom trenutku. Skok na službenoj ljestvici, s 13. na šesto mjesto, samo je potvrda prave odluke. Za atrakciju će svakako biti vremena, što je i Zabit sam potvrdio u razgovoru za RT news.

“Ovo je bio moj prvi protivnik iz vrha i čekao sam takvu priliku dugo vremena. Bio je broj šest na ljestvici, težak protivnik koji uvijek ide naprijed i jako udara. Bilo je to veliki iskustvo za mene i jako dobro borba. Čitao sam komentare nakon borbe. Ljudi su bili razočarani što nisu vidjeli više Mortal Kombat poteza, no ovog puta sam imao drugačijeg protivnika. Kad se boriš protiv top protivnika, ne smiješ od početka pokazati sve što imaš. Glavni cilj bio je pobijediti ga jer mi je on bio korak bliže prema pojasu prvaka. To je nešto zbog čega sam ovdje i zbog toga nisam previše riskirao u borbi. Odradio sam sve po planu, onako kako mi je trener rekao da se trebam boriti”, ispričao je o borbi, gdje nije slavio uvjerljivo, ali napravio je dovoljno za uzeti prve dvije runde.

Izrazio je želju boriti se protiv pobjednika borbe Josea Alda i Alexandra Volkanovskog. Njih dvojica bore se u svibnju, na UFC 237 eventu. Otprilike kada počinje Ramazan, tijekom kojeg Zabit neće trenirati te vjeruje kako bi krajem ljeta mogao biti spreman boriti se. Odmah je prognozirao spomenutu borbu, ali i iznio svoje želje.

“Mislim da će Aldo pobijediti jer je to stilski dobra borba za njega. Volkanovski uvijek ide naprijed i to Aldu odgovara. Želim Aldovu pobjedu da bih se mogao boriti protiv njega. Sad sam šesti, Volkanovski je četvrti, a Aldo je prvi borac kategorije. Ukoliko Aldo pobijedi, a ja se budem borio protiv njega, bliže sam tituli”, rekao je, a onda se okrenuo Maxu Hollowayu. Upitan je o tome što misli o njemu, o njegovom odlasku u laku kategoriju te o tome kad bi mogao biti spreman boriti se protiv njega:

“Pratim ga, ipak je on prvak naše divizije. Tko zna, možda ću se jednog dana boriti protiv njega. On se sada ide oprobati u laku kategorije i bit će mu teško. Tamo neće biti toliko veći od drugih boraca, tako da mislim da će to uvidjeti i vratiti se u perolaku kategoriju. Mislim da bih bio spreman boriti se protiv njega, no ne mogu biti siguran u to. Mislim da mi treba još jedna kvalitetna borba na tri runde. Nakon idućeg nastupa mislim da ću otvoreno moći reći kako sam spreman boriti se za titulu protiv Hollowaya. Uskoro dolazim po njega.”

Zabit je nedavno i službeno prihvatio svoj novonastali nadimak, ZaBeast. Hoće li u budućnosti ponovno probuditi zvijer u sebi ili će se nastaviti boriti pametno, ne toliko atraktivno, ali automatski efikasno, trebali bismo saznati već u idućoj borbi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI