Zabit Magomedsharipov otkrio imena: Ovih pet boraca odbilo je boriti se protiv mene!

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.02.2018 23:01h Autor:

Zabit Magomedsharipov

Zabit Magomedsharipov odradio je samo dvije borbe u UFC-u, ali to je bilo dovoljno da se predstavi te da divizija shvati što im se sprema. Iz tog razloga ne čudi što veliki potencijali kategorije baš i nemaju ambiciju već se sada iskušati protiv njega, što je Zabita jako razljutio te je odlučio javno prozvati one koji su ga odbili.

U rujnu i studenom odradio je Magomedshapov svoje nastupe, a oba protivnika, odnosno Mikea Santiaga i Shaymona Moraesa, savladao je prekidom, čime je svoj profesionalni skor doveo na 14-1. Zapravo, taj jedini poraz dolazi još s početka karijere 26-godišnjeg Dagestanca, koji je oduševio i svojim nevjerojatno atraktivnim stilom borbe, koji uključuje munjevitu brzinu i raznovrsnost tehnika iz svih aspekata slobodne borbe. Predstavio se kao jedan od najvećih potencijala perolake divizije te je UFC odlučio pokušati ga upariti s nekim drugim borcima sličnog statusa, no taj plan im za sada nije uspio.

“Imao sam tek dvije borbe u UFC-u, a pet boraca me je odbilo za borbu 7. travnja na UFC 223 eventu. To su Myles Jury, Arnold Allen, Andre Fili i Yair Rodriguez. Jedini borac koji je rekao da je Artem Lobov, no nju je odbio njegov tim. Ne želim ikome iskazivati disrespekt, samo se želim boriti. Ukoliko netko želi isto, neka nazove Seana Shelbya”, napisao je Zabit na Twitteru.

Posebno mu je teško palo odbijanje od strane Arnolda Allena. Mladog britanskog borca smo i mi naveli u tekstu gdje predstavljamo one koji bi trebali iskočiti ove godine, ali čini se da on nema namjeru svoj pozitivni niz staviti na kocku protiv Magomedsharipova.

“Arnolde Allen, može te biti sram. Imaš više UFC borbi od mene i odbio si me. Jako sam razočaran, ja sam čovjek isto kao i ti. Nazovi Seana Shelbya i idemo se časno boriti. Ali, očekujem da ću dobiti ispriku kako tvoj tim donosi odluke za tebe. Ti si čovjek koji treba donositi odluke, nema razloga da budeš nervozan. Odličan si borac, a ovakvim stvarima ćeš samo izgubiti respekt drugih”, napisao mu je Magomedsharipov.

24-godišnji Allen do sada nije često nastupio u UFC-u. Došao je 2015. godine, no do sada je odradio samo po jednu borbu godišnje. Posljednja je bila je u ožujku prošle godine, kada je savladao Makwana Amirkhanija u Londonu, podijeljenom sudačkom odlukom. Sve tri UFC borbe do sada, odradio je u Europi. Profesionalni skor mu je 12-1.

Što se tiče ostalih navedenih boraca, Fili je nedavno savladao Dennisa Bermudeza dvojbenom sudačkom odlukom, čime je uspio spojiti dvije pobjede, a nedavno se pobjedom prekidom vratio i Myles Jury. Što se tiče Yaira Rodrigueza, on je posljednji put nastupio u svibnju, kad je poražen prvi put u karijeri i to od Frankiea Edgara. Magomedsharipov je već izgradio svojevrsni hype i sada ima namjeru nastaviti ga nad nekim poznatim imenom. Samo, teško je očekivati da će netko raširanih ruku dočekati tu priliku, pogotovo dok još uvijek nije rangiran borac.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI