Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Za londonski UFC upareni Kanađanin i Dagestanac sjajnih pobjedničkih nizova | Fight Site

Za londonski UFC upareni Kanađanin i Dagestanac sjajnih pobjedničkih nizova

UFC 06.01.2018 10:53h Autor:

Rustam Khabilov

Unutar UFC-ove lake kategorije postoji odrađeni broj boraca unutar sjajnih pobjedničkih nizova pa je nerijetko potrebno takve međusobno upariti. Jedan takav slučaj dogovoren je za Fight Night u Londonu, gdje će se boriti Rustam Khabilov i Kajan Johnson.

Ovakvo uparivanje vjerojatno nije ono čemu se nadao Khabilov (22-3, 8-2 UFC), borac koji je unutar niza od pet pobjeda i koji je jednom ranije bio rangiran borac. Bilo je to 2013. godine, kad je u svoje prve tri UFC borbe savladao Vinca Pichela, Yancia Medeirosa i Jorgea Masvidala, što ga je dovelo do njegovog prvog i za sada jedinog nastupa u glavnoj borbi nekog eventa. Khabilov je predvodio Fight Night 42, gdje je na kraju poražen od Bensona Hendersona prekidom u četvrtoj rundi.

Na taj poraz povezao je još jedan, onaj od Adriana Martinsa podijeljenom odlukom, no onda je ponovno ušao u seriju te trenutno ima niz od pet pobjeda. Ipak, UFC nije blagonaklon prema njemu i stvara se dojam kako je podosta daleko od rankinga, čemu može svjedočiti i odabir protivnika, u trenutku kada se očekivalo da bi mogao dobiti napad na više rangirane borce. UFC mu je odlučio dodijeliti Kajana Johnsona (22-12, 3-1 UFC), 33-godišnjeg borca iz Kanade. Razlog za ovakav matchmaking zapravo je vrlo jednostavno, Khabilov je daleko od nekog atraktivnog borca, a takvima je puno dulje vremena potrebno za uspon. 

Kada se pogleda Johnsonov rezime, tri pobjede u nizu izgledaju sjajno, no dva imena u tom nizu se teško mogu nazvati relevantnima. Johnson je u UFC-u debitirao porazom od Tae Hyun Banga (onog borca optuženog za namještanje rezultata), da bi onda spojio dvije pobjede, ali nad Zhangom Lipengom i Naoyukiem Kotaniem, borcima koji su nakon tih borbi odmah dobili otkaz iz promocije. Posljednja pobjeda je vjerojatno ona koja mu je osigurala ovu borbu, budući da je savladao Adriana Martinsa, gore spomenutog kao borca koji je pobijedio Khabilova. Bilo je to u rujnu, Johnson se vratio nakon dvije godine odsustva te je slavio nokautom u trećoj rundi.

Khabilov će vjerojatno biti veliki favorit u ovoj borbi, a nakon što upiše očekivanu pobjedu, valjda će mu UFC napokon dati priliku kakvu je svojim rezultatima zaslužio. UFC Fight Night 127 održava se 17. ožujka u londonskoj O2 Areni.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI