Za Johnsona posebno pravilo: Ako se prije meča ne pojavi lakši od 93 kg, borba se otkazuje!

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.01.2012 09:22h Autor:

Anthony Johsnon

Anthony Johnson je još jednom pao na vagi. Doduše, ovaj put mu je posao bio kud i kamo lakši jer je trebao zadovoljiti 84.5 kilograma, a ne kao do sada 77.5. No, Amerikanac je bez imalo srama na vagu stao s gotovo 90.

> UFC 142 vaga: Johnson pretežak skoro šest kilograma!

S obzirom da je takvu težinu bilo nemoguće skinuti u dodatnom vremenu koje je obično raspoloživo borcima, Johnson se u startu pomirio s činjenicom da će ostati bez 20 posto plaće. No, kako se radi o tako ogromnom prijestupu, tu muke po Johnsona nisu prestale.

Dana White je, naime, objasnio kako Johnson sutra prije ulaska u kavez mora imati manje od 93 kilograma inače se meč neće održati. Ovo je izričita želja njegovog protivnika Vitora Belforta koji je svjestan da bi Johnson bez ikakvog problema u kavezu mogao imati i 98 kg.

“Kao borac, moraš biti profesionalac. Prema ugovoru moraš se pojaviti s određenom težinom. Ovo nije prvi put da se ovakva situacija dogodila Johnsonu. Prešao je u višu kategoriju kako mu se to više ne bi događalo u velteru, a sada smo ponovno u istoj situaciji”, izjavio je White i dodao:

“Vitor je bio potresen. On se osjeća baš kao i ja. I on mora skidati puno kilograma, no stariji je od Johnsona i pojavio se kao profesionalac. Ovo što je Johsnon napravio je totalno neprofesionalno.”

Ukoliko se Johnson prije meča ne pojavi lakši od 93 kilograma, dvoboj protiv Belforta bit će, nažalost otkazan.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI