YouTube zvijezda Logan Paul želi u UFC: “Pokazat ću svoju hrvačku bazu…”

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.08.2018 13:43h Autor:

KSI i Logan Paul

Gdje ima dima, ima i vatre! Posebno u svijetu UFC-a gdje smo toliko puta čuli da se nešto neće ili hoće dogoditi iz usta predsjednika Dane Whitea, da bi se onda u realnosti dogodilo nešto upravo suprotno. Dana White je po tome postao notoran!

Ali kada krenu glasine oko mogućnosti da UFC u budućnosti planira organizirati MMA mečeve slavnih osoba, one nisu nimalo smiješne pravim borilačkim fanovima. Razlog je jednostavan – povijest odluka i poteza koje smo proteklih godina doživjeli od elitne promocije nas tjera na oprez.

“Kečerizacija” elitne svjetske MMA promocije je počela još davnih dana s Brockom Lesnarom, zatim smo vidjeli i Jamesa Toneya protiv Randyja Couturea, a onda je i CM Punk stigao u elitnu organizaciju.

Dana White je početkom godine govorio i o dovođenju slavnog Floyda Mayweathera, ali se to barem za sada nije realiziralo. Nasreću…

Očajni kakvi jesu radi katatrofalnih poslovnih rezultata i rapidnog pada popularnosti i gledanosti promocije, čelnici UFC-a su zasigurno s mnogo ljubomore i zavisti pročitali vijest da su KSI i Logan Paul prodali 800 tisuća PPV prijenosa za njihov amaterski boksački meč. Ali, vrlo vjerojatno, i s iskrom u očima da bi i oni mogli učiniti isto…

Ako niste pratili što se događalo zadnjih dana, evo kratkog rezimea. KSI i Logan Paul su YouTube i Instagram zvijezde koje su shvatile koliko je lagano promovirati meč, ako imate takvu vojsku sljedbenika i obožavatelja. Dogovorili su međusobni meč (točnije dva) u Velikoj Britaniji i organizirali sve do posljednjeg detalja. U konačnici je uspjeh bio zaista impresivan. 800 tisuća prodanih PPV prijenosa za šest dogovorenih i odrađenih rundi i konačni “neodlučen ishod”.

Razmišlja li UFC ozbiljno o organizaciji MMA mečeva slavnih  osoba? Jedan od dva glavna protagonista Logan Paul se nada da je tako.

U posljednjoj Twitter objavi koja je izazvala jako puno interesa u borilačkom svijetu, Logan je izrazio želju za nastupom u slavnom Octagonu.

“Pomisao da bih mogao dobiti meč u UFC-u je jako uzbudljiva. Napokon bih mogao koristiti svoju hrvačku bazu. Ali čijem da neke druge zvijezde žele dobiti moju šaku prije toga?”, napisao je Logan sugerirajući da revanš protiv KSI-a neće biti jedini ovakav sportsko-poslovni poduhvat koji će izvesti.

Što na ovo kaže UFC? Za sada se ne  zna, ali to ionako nije bitno. Ukoliko se nastavi ovakav pad popularnosti i gledanosti elitne promocije, biti će prisiljeni upravo na ovakve poteze. Uostalom, “core biznis” novih vlasnika je upravo menadžment slavnih osoba…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI