Yoel Romero želi Andersona Silvu na prvom UFC eventu u 2019. godini

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.11.2018 15:01h Autor:

Yoel Romero

Yoel Romero po drugi put je ostao bez borbe protiv Paula Coste, ovim putem nakon otkazivanja od strane Brazilca. Ipak, on želi ostati na planiranom eventu, a također ima i protivnika u planu. Njegov izbor bio bi Anderson Silva.

Prvobitno planirani termin za borbu Romera i Costa bio je prošli vikend, odnosno UFC 230. Ipak, Romero još uvijek nije bio spreman za nastup te je otkazao borbu, a Costa je odbio zamjenskog protivnika, otkrivši kako je jedino Romero ono što ga zanima. Tako je UFC, kako javlja Ariel Helwani, odlučio borbi dati novi datum. To je trebao biti 19. siječnja i prvi UFC-ov event na ESPN-u, kojeg su oni prema svemu sudeći trebali predvoditi u glavnoj borbi.

Iz Costinog tima dolaze informacije kako je ozljeda takve prirode da će se njihov pulen moći boriti u ožujku te su zamoljeli Romera da ga pričeka. Kao razlog su dodali upravo gore spomenutu odluku Brazilca, odnosno to što je on odlučio čekati Romera te je odbio prihvatiti ikakvu drugu borbu za Madison Square Garden. Ipak, čini se da Kubancu ta borba nije jedina opcija kao njegovom potencijalnom protivniku. On se svakako želi boriti, a ima i jako dobru ideju protiv koga bi volio ući u kavez.

Tako su iz Romerovog tima poslali otvorenu poruku UFC-u, s informacijom da njihov borac želi ostati u glavnoj borbi prvog eventa na ESPN-u te su isto tako otvoreno zatražili Andersona Silvu kao protivnika. Spider se nije borio od veljače prošle godine, što bi značilo da bi između ta dva potencijalna nastupa imao gotovo dvije godine pauze pa ne možemo pretpostaviti bi li bio spreman prihvatiti borbu protiv možda i najeksplozivnijeg borca kojeg je ova divizija vidjela u svojoj povijesti. Ipak, Romeru je 41 godina, zna da vrijeme brzo prolazi i da je teško zaključiti koliko dugo će još moći zadržavati top formu. Upravo to je razlog zbog čega se želi boriti što više i češće te zbog čega želi protiv sebe imati velika imena.

Kako je Helwani na kraju otkrio, ovo su tek špekulacije i ništa nije sigurno osim jedne stvari. A to je ta da se Yoel Romero i Paulo Costa neće boriti u siječnju, kao što je UFC imao plan organizirati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI