Yoel Romero odustao od borbe protiv Coste: “Nisam spreman!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.08.2018 10:00h Autor:

Yoel Romero

UFC 230 ipak neće na svom programu sadržavati jednu od službeno najavljenih borbi, nakon što je Yoel Romero otkrio kako neće biti spreman nastupiti 3. studenog u Madison Square Gardenu.

Borba Yoela Romera i Paula Coste bila je i službeno najavljena na “25th Aniversary” press konferenciji, iako se samo dan prije toga govorilo kako Romero nije prihvatio borbu te ga je i sam Costa prozivao. Iako je borba najavljena, sudionici iste nisu sudjelovali na spomenutoj konferenciji, a sada je Kubanac otkrio kako do borbe neće niti doći.

“Trenutno čekam. Moj menadžer je rekao Dani da se mogu boriti, ali ne sada. Možda za četiri ili pet mjeseci. Volio bih se boriti na tom eventu, no ipak moram pričekati. Moram biti pametan i boriti se tek kad doktori kažu da mogu”, izjavio je Yoel Romero tijekom razgovora s Arielom Helwanijem na ESPN-u.

Otkrio je i jednu ekskluzivnu vijest. Naime, 41-godišnji Kubanac potpisao je novi UFC ugovor i to na čak osam borbi, što bi značilo da se namjerava boriti još minimalno tri godine. Upitan je znači li to budućnost u poluteškoj kategoriji, no on trenutno ne razmišlja o tako nečemu.

“Razgovarao sam s UFC-om i rekao sam im da ne namjeravam u polutešku kategoriju. Možda se to dogodi u budućnosti, no ljudi trebaju vidjeti pojas srednje kategorije oko mog pasa. Kada uzmem pojas, možda i odem gore odraditi neku superborbu”, rekao je Romero, koji je pao vagu za svoja posljednja dva nastupa u srednjoj kategoriji.

Što je zanimljivo, oba Romerova posljednja pada na vagi su bila u borbi za titulu. Time je postao jedini kojem se to dogodilo dva puta i teško da će se ikome u bližoj budućnosti. Naime, prije Romera su samo tri borca u povijesti UFC-a pala vagu prije borbe za titulu. Prvi je bio Travis Lutter, koji je u veljači 2007. godine trebao napasti titulu Andersona Silve. Drugi je bio Joe Riggs kada se trebao boriti protiv Matta Hughesa, a treći je Anthony Pettis prije borbe za privremenu titulu protiv Maxa Hollowaya.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI