Yoel Romero: Nije me strah razmjena s Machidom, ja sam kompletan borac

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.06.2015 12:10h Autor:

Yoel Romero

Yoel Romero će protiv Lyota Machide pokušati doći do svoje šeste UFC pobjede, a kaže kako ga nije strah borbe na nogama protiv bivšeg prvaka.

Nakon što mu je otpala borba protiv Jacarea Souze, Yoel Romero se ipak uspio brzo oporaviti te dobiti priliku nastupiti protiv Lyota Machida na današnjem Fight Nightu, koji uključuje finale brazilskog Ultimate Fightera. Lyota Machida je prihvatio borbu, nošen željom da što prije ispere neugodan i težak poraz od Lukea Rockholda.

"Prilika da se borim protiv Machide je zapravo pravi blagoslov. Izuzetno sam uzbuđen što ću se imati priliku suprotstaviti borcu tako jedinstvenog stila. To je izazov za koji sam se jako dobro pripremio. Također, sjajno je nastupati u glavnoj borbi eventa koji se održava na Floridi, pa ne moram putovati", oduševljeno je rekao Romero, koji jedva čeka borbu. 

I to borbu koja bi mu mogla osigurati napad na titulu. No, on o tome ne razmišlja, samo je kratko rekao: "Ja u ovoj borbi idem na pobjedu, a hoću li se nakon toga boriti za naslov, to nije moja odluka. To ću prepustiti odluci Boga."

A o stilu borbe se već neko vrijeme raspravlja. Romero je fantastičan hrvač, ali je također dokazao da zna udariti. Iako se očekuje da će ipak forsirati rušenja i kontrolu na podu, ako mu je vjerovati, njegova je taktika potpuno drugačija.

"Neće me biti strah stajati i ulaziti u razmjene s njim. Ja jesam hrvač, ali čim sam počeo trenirati MMA, prestao sam to biti i počeo raditi na tome da postanem kompletan MMA borac, što i jesam. Ne osjećam pritisak da ga završim, to nije uspio niti prvak Chris Weidman. Na meni je da se borim kako znam i da pokažem da sam bolji", uvjeren je u svoje vještine.

Yoelu Romeru će ovo biti prva borba u 2015. godini, a posljednji put je nastupio u rujnu prošle godine, kad je savladao Tima Kennedya. Nakon te borbe ostalo je puno kontroverzi i Romero je također cilj to napokon ostaviti iza sebe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI