Yoel Romero gostovao u podcastu Joea Rogana i progovorio o steroidima te aferi sa stolicom(VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.03.2018 19:29h Autor:

ilustracija

U jučer emitiranoj epizodi JRE MMA Podcasta, gostovao je jedan od najboljih MMA boraca svijeta, Yoel Romero, koji je Roganu i Joeyu Diazu otvorio dušu o mnogim temama.

Epizoda u kojoj je Romero kombinirao engleski sa španjolskim, kojeg je Joey Diaz, inače poznati komičar i česti Roganov gost, simultano prevodio, trajala je gotovo dva i pol sata, unutar kojih Romero nije ništa sakrivao, nego je otvoreno odgovorio na svako pitanje.

Bilo je tu govora o Romerovim počecima i odlasku u hrvanje, o olimpijskoj karijeri, tome kako je upoznao Fidela Castra te o nekim zakonima na Kubi, uključujući onog o korištenju marihuane. Ipak, glavne teme, odnosno one koje će zanimati sve MMA fanove, tiču se njegove MMA karijere i kontroverzi koje se uz njega vežu cijelo vrijeme. U prvom planu to je svojevremeni doping pad te situacija sa stolicom iz borbe protiv Tima Kennedya. Naravno, prokomentirao je i svoj impresivan izgled za koji mnogi smatraju da su zaslužna nedozvoljena sredstva.

“Što se tiče toga što se dogodilo s USADA-om, nikada nisam ništa uzeo svojom namjerom, uzeo sam suplement koji mi je bio prepisan te je imao nešto zabranjeno u sebi. Nakon što mi se to dogodilo, puno sam puta razmišljao o tome kako treba odvesti ljude na Kubu, da tamo provedu neko vrijeme i da vide kakva je genetika u pitanju. I tu ne mislim na sportaše, nego na normalne, obične ljude. Ljudi tamo izgledaju nevjerojatno, to trebaš vidjeti i onda će ti se otvoriti oči. Znaš li koliko je potrebno platiti za steroide? Nije to vrijedno tog novca. 1995. godine su me počeli testirati, prvo su u pitanju bile olimpijske igre pa onda sve ostalo. Nikad nisam imao niti jedan pozitivan test”, prokomentirao je Romero situaciju gdje ga se optužuje za korištenje nedozvoljenih sredstava.

Još zanimljivije bilo je po pitanju afere “stoolgate”, koja se dogodila u rujnu 2014., kad se Romero borio protiv Tima Kennedya. Kubanac je krajem druge runde bio ozbiljno uzdrman, da bi tijekom pauze između rundi ostao dulje sjediti u kutu. Tada su zapravo krenula prozivanja prljavim borcem, koja su se samo nastavila te se svaki Romerov potez gledao kroz povećalo. Ipak, ta stolica ostala je uvijek na prvom planu, budući da mnogi smatraju kako je to pridonijelo tome da se Romero oporavi i nokautira Kennedya u trećoj rundi. Odlučio je iskreno i detaljno progovoriti o tome što se zapravo dogodilo tog dana. Nažalost, cijelu priču iznosio je podosta konfuzno i nepovezano, uz Diazovo prevođenje. Prenosimo onako kako je najlakše razumjeti što je htio reći.

“Kennedy je varao tu borbu, hvatao mi je rukavicu i ubadao me u oči. No, to je moja greška jer sam mu dozvolio da mi uhvati rukavicu. Onda sam ja uhvatio njegovu i on je rekao sucu. A što reći za zabijanje prstiju u oči? Time ne želim reći da sam dulje sjedio zato što se to dogodilo. Ja te samo pitam što misliš o tome koliko sam trebao dobiti vremena da se oporavim od ubadanja u oči? U pauzi mi je moj tim rekao da ostanem, da me je potrebno očistiti. Ali treneri to nisu uspjeli, jer je to zapravo bio posao cutmana, a on je već napustio kavez. Jedina dva čovjeka koji su bili ostali u kavezu bili su moji treneri. I zato je tu nastala ta situacija. Osim toga, moji me treneri nisu polili vodom da bi mi dali više vremena, nego se ja tako najbolje oporavljam. Uvijek tražim da me se polije vodom. Kennedy je stajao i mahao rukama da krenemo, a ja sam ostao smiren i nisam imao namjeru ustati dok me ne obrišu. On je bio nabrijan i mislio je da će me sad završiti, a ja sam čekao da odrade ono što treba. Tih pola minute što sam ostao sjediti mi je jako pomoglo, no to nije moja krivica, niti je bio ikakav plan da dobijem dodatno vrijeme odmora”, objasnio je Romero uz još podosta optužbi prema Kennedyu te je lako zaključiti kako je svjestan svog varanja, no da mu nije žao zbog toga što je i njegov protivnik varao, kada mu je krajem druge runde držao rukavicu.

U svakom slučaju, oko Romera će uvijek ostati kontroverzi, ali nekima će ovo vjerojatno pomoći da ga shvate ili da na drugačiji način pogledaju prema njemu i njegovoj karijeri te osobnosti. Ukoliko imate vremena, ispod teksta vam je snimka cijelog podcasta, uistinu se isplati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI