Yoel Romero čuo da je borba protiv Paula Coste otkazana jer je ovaj pao na doping testu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.03.2019 23:37h Autor:

Paulo Costa

Prije nekoliko dana ugovorena je borba između Yoela Romera i Jacarea Souze. Zanimljivo je to što je Brazilac upao umjesto svog sunarodnjaka Paula Coste, bez da se iznio pravi razlog odustajanja mladog borca. Yoel Romero je sada otkrio kako je dobio informaciju da je to toga došlo jer je ovaj pao na USADA doping testu.

USADA je nedavno promijenila način svog poslovanja. Naime, antidopinška agencija koja surađuje s UFC-om je u početku javno objavljivala čim bi neki borac bio pozitivan na njihovom doping testu. Uvijek je to dolazilo uz “potencijalni doping pad” sve dok nisu uveli  pravilo kako s takvim podacima neće izlaziti javno sve dok se ne odradi istraga te donese kazna, ukoliko za nju bude potrebe. Ipak, obaviješteni će biti borac i UFC. Tako smo imali već nekoliko slučaja gdje smo za doping pad saznali kad bi borac već dobio svoju suspenziju.

Prije nekoliko dana došlo je do promjene oko glavne borbe UFC on ESPN 3 priredbe, koja se održava 27. travnja na Floridi. Iako nije bilo službeno potvrđeno, pisalo se o tome kako bi isti trebali predvoditi Yoel Romero i Paulo Costa. Na kraju je napokon došla službena objava glavne borbe, no to će biti drugi duel Yoela Romera i Ronalda “Jacarea” Souze. Romero je večeras gostovao u showu Ariela Helwanija s ciljem najave borbe, da bi otkrio vrlo zanimljiv podatak.

“Ono što sam čuo o Paulu Costi je to da je on bio pozitivan na USADA doping testu. UFC je nazvao mog menadžera i rekli su mu kako borba protiv Coste otpada jer je on pozitivan”, rekao je Romero najrenomiranijem MMA novinaru.

Kasnije je Helwani dodao još nešto na Twitteru, odnosno prenio je dodatnu izjavu Romera.

“Yoel Romero nazvao me odmah nakon showa da bi mi rekao da je on samo čuo glasine kako je Paulo Costa pao na doping testu te da ne može biti siguran u točnost te informacije. Dodao je kako je on osoba koji ne namjerava nikoga optužiti prije nego što saznamo sve činjenice”, napisao je Helwani na Twitteru, kao što možete vidjeti u objavi podijeljenoj ispod teksta.

Zanimljivo, Romero kaže da ga ne želi optužiti, a prvobitno je to izravno napravio. Čini se da je nakon showa došla “packa” od strane njegovog tima i predstavnika, koji su mu rekli da bi mogao biti u problemima ukoliko se glasine ne pokažu točne.

No, postoji ona jedna stara izreka koju svi jako dobro znamo. Gdje ima dima…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI